Lucas Mahias op FIM Cup Superstock 1000 pole in Magny Cours

191
Lucas Mahias
Lucas Mahias | foto© Yamaha Racing

#FrenchWorldSBK – De Fransman Lucas Mahias vertrekt zondag in Magny Cours vanaf de pole in de FIM Cup Superstock 1000 klasse. De dit weekend als vervanger van de geblesseerde Florian Marino optredende Fransman was zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie het snelst voor Raffaele De Rosa en Jeremy Guarnoni.

Na de finish van de eerste World Superbike coureurs kwamen de FIM Cup Superstock 1000 coureurs in actie voor hun kwalificatie. Het wasPata Yamaha Official Stock Team’s Lucas Mahias die op het voor hem bekende circuit het grootste deel van de sessie de lijst aanvoerde en uiteindelijk de pole wist te behalen ondanks dat de kwalificatie in de slotfase nog kort onderbroken werd vanwege een rode vlag situatie.

Raffaele De Rosa die samen met Leandro Mercado zondag op jacht gaat naar de 2016 FIM Cup Superstock 1000 titel bewees zichzelf in de slotfase van de kwalificatie een goede dienst door de tweede tijd op de klok te zetten en zich daardoor een uitstekende uitgangspositie te verwerven voor de race van zondag.

Jeremy Guarnoni noteerde de derde tijd en stelde daarmee de laatste startplaats op de eerste rij veilig.

Roberto Tamburini en Michael Ruben Rinaldi werden de overige twee coureurs die zich binnen de top vijf wisten te kwalificeren.

Van de twee Nederlandse deelnemers werd Wayne Tessels op de achttiende positie de best geklasseerde landgenoot terwijl Rob Hartog zondag vanaf de eenendertigste plaats op de grid aan de Franse wedstrijd moet beginnen.

 

Handige links Fassi French Round

Tijdschema en volledige uitslagen

Waar te volgen op TV

Fotoverslag