NK SuperCup 600: Nick Vlaar pakt in Assen zijn eerste overwinning

109
NK-SuperCup-600
NK SuperCup 600 race Assen | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

Nick Vlaar heeft zaterdagmiddag op het TT Circuit Assen de eerste NK SuperCup 600 wedstrijd van het seizoen op zijn naam geschreven. Gastrijder Arne de Wintere kwam als tweede over de finish waardoor de als derde en vierde eindigende Thijs Peeters en Guus Boes na afloop met Vlaar als tweede en derde mee naar het OW Cup podium mochten.

Een relatief klein startveld van veertien rijders stond aan de start in de NK SuperCup 600 op het TT Circuit Assen. Polesitter Thijs Peeters was als eerste weg, gevolgd door de goed gestarte Manuel Wienen. In eerste ronde leek Peeters een gat te kunnen slaan, maar Wienen kwam al snel terug en nam in de derde ronde de leiding over. Arne de Wintere, Guus Boes en Nick Vlaar wist ook aansluiten en er een kopgroep van vijf coureurs van te maken.

Er werd aan kop constant van positie gewisseld. Wienen reed in de tiende ronde aan de leiding toen hij onderuitging. Vier rijders bleven over voor de overwinning. In slotfase wist Vlaar de leiding te pakken en zijn allereerste overwinning in deze klasse te pakken. Een fotofinish was nodig voor de tweede plaats; De Wintere kwam 0.001 seconde voor Peeters over de streep. Boes moest in de laatste ronden iets lossen en kwam als vierde over de finish. De Winter reed buiten de punten mee, waardoor Boes als derde coureur mee mocht naar het OW Cup podium.

Djim Ulrich die er ook goed bij stond in de training finishte op een keurige vijfde plaats voor Ivar Doornbos. Eduard Troost pakte de zevende plaats gevolgd door Frank Nieman. Joris Lentfert en Quentin Koers maakten zaterdagmiddag de top-tien compleet.