Dinsdagmiddag tijdens de EICMA in Milaan heeft Honda Racing Corporation haar motorsportprogramma voor 2019 bekend gemaakt. Naast de activiteiten o.a. in Dakar, MX en MotoGP ging onze speciale aandacht dit keer uit naar het World Superbike programma voor komend seizoen.

Nadat Racesport.nl een dag eerder al wist te melden dat de World Superbike plannen van Honda er in 2019 compleet anders uit gaan zien dan de afgelopen jaren werd dit nieuws dinsdagmiddag rond de klok van 17:00 uur officieel bevestigd.

Maar liefst 25 jaar was het in Nieuwleusen gevestigde Ten Kate het boegbeeld van Honda in het World Supersport en World Superbike kampioenschap. Deze activiteiten vielen onder de verantwoordelijk van Honda Europe.

Vanaf 2019 zal dit niet meer het geval zijn en worden de World Superbike activiteiten van Honda georganiseerd door Honda Racing Corporation. HRC zal hiervoor geen gebruik meer maken van de diensten van Ten Kate waarmee er na 25 jaar – en tien wereldtitels – een einde komt aan de samenwerking.

Official Statement Honda: In the FIM Superbike World Championship Series, HRC will support the team operated by Althea Racing and Moriwaki Engineering with Leon Camier and Ryuichi Kiyonari as their riders.

Het HRC World Superbike Team – dat in 2019 net als andere door HRC gesteunde teams in de overige motorsport disciplines actief zal zijn in de Red Bull kleuren – zal komend seizoen gerund worden door het Japanse Moriwaki Engineering. Moriwaki zal gebruik maken van de faciliteiten van het Italiaanse Althea Racing en als rijders zijn de Brit Leon Camier en de Japanner Ryuichi Kiyonari aangetrokken.

Voor Camier – zijn nog doorlopende contract met Honda Europe wordt overgenomen door HRC – wordt het zijn tweede seizoen in dienst van Honda terwijl Kiyonari al een lange geschiedenis heeft met Honda in o.a. het WorldSBK, British Superbike Championship, Japans Superbike Championship en momenteel als HRC-testcoureur actief is.

Later meer……

 


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App