Overtuigende STK1000 zege voor Tamburini op Portimão

222
roberto-tamburini
Roberto Tamburini (20 en Federico Sandi (15) | foto© Nico Schneider

Roberto Tamburini heeft op zondag de STK1000 race op Portimão gewonnen. De Italiaanse BMW coureur was onder zonnige en warme omstandigheden het sterkst voor Federico Sandi en Markus Reiterberger. Het kampioenschap zal over twee weken op Magny-Cours beslist worden.

Zondagochtend ging om 11:45 uur lokale tijd de Superstock 1000 race van start op het Autódromo Internacional do Algarve Portimão. Het was de eerste mogelijkheid voor leider in het kampioenschap Markus Reiterberger om de titel in de wacht te slepen.

Het was de Duitser die vanaf de tweede plaats de beste start kende en als leider de eerste bocht in ging voor polesitter Federico Sandi , Roberto Tamburini, Florian Marino, Maximilian Scheib, Luca Vitali, Luca Salvadori, Gabriele Ruiu, Alessandro Delbianco en Alex Schacht. Alleen Tamburini en Scheib waren de coureurs die Reiterberger van de titel af konden houden.

Reiterberger probeerde in de openingsfase een gat te slaan maar Sandi en Tamburini konden het tempo van de alpha-Racing Van Zon coureur volgen. Bij het ingaan van de vierde ronde zette Sandi de aanval in en ging dankzij de topsnelheid van zijn Ducati 1199 Panigale R voorbij aan de BMW S1000RR van Reiterberger. De vanaf pole position vertrokken Italiaan had in de ronde daarvoor al een nieuw ronderecord geklokt en was dus snel op het Portugese circuit.