Galang Hendra Pratama (Groep A) en Victor Steeman (Groep B) waren vrijdagmiddag in de tweede vrije training van de WorldSSP300 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli het snelst. Nederlander Robert Schotman sluit de dag als snelste coureur af dankzij zijn gereden tijd in FP1.

Vrijdagmiddag om 13:30 uur gingen de lichten op groen voor de tweede vrije training van de World Supersport 300 categorie op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Net zoals tijdens de eerste vrije training was eerst de A groep aan de beurt om hun tweede half uur durende sessie van de dag te rijden met aansluitend de tweede sessie van de dag voor de B groep. De zon scheen nog steeds fel maar het was wat harder gaan waaien waardoor de meeste coureurs hun rondetijd van FP1 niet aan wisten te scherpen. De wind heeft veel meer invloed op de kleine Supersport 300 machines dan op de 600cc Supersport machines of de 1000cc Superbikes.

Groep A
Galang Hendra Pratama reed in deze tweede vrije training met een 1’50.762 de snelste rondetijd voor Manuel González en Hugo de Cancellis. Verdedigend WorldSSP 300 wereldkampioene Ana Carrasco noteerde de vierde rondetijd voor Nick Kalinin en Marc Luna Bayen met daarachter Enzo de la Vega, Tom Edwards, Mika Perez en Robert Schotman in de top tien. Koen Meuffels kwam naar de dertiende rondetijd, Dennis Koopman klokte de 22e tijd.

Crashes waren er voor Kyrian Hartmann (bocht 6), Ton Kawakami (bocht 14, Curva del Carro) en Marc García (bocht 2, (Variante del Parco). De drie coureurs bleven ongedeerd.

De 1’50.111 van Schotman, gereden in FP1, werd dus niet geëvenaard waardoor de Nederlander de snelste coureur van de dag blijft op het Italiaanse circuit.

Groep B
In de B groep was Victor Steeman wederom het snelst met een 1’51.256, echter was deze tijd een halve seconde langzamer dan de 1’50.863 die de Nederlandse KTM coureur vanochtend in FP1 reed. Bruno Ieraci noteerde de tweede tijd voor Andy Verdoïa en Scott Deroue met daarachter Bórja Sanchez, Beatriz Neila, Emanuele Vocino, Daniel Blin, Filippo Rovelli en Kevin Sabatucci in de top tien. Jeffrey Buis reed de veertiende tijd, Finn de Bruin kwam naar de twintigste tijd.

Maximilian Kappler en Vojtech Schwarz kwamen beiden ten val ter hoogte van bocht 14 (Curva del Carro) maar bleven ongedeerd.

De derde vrije training voor de WorldSSP 300 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gaat zaterdagochtend om 10:00 uur van start met de kwalificatie om 12:20 uur.

 

Handige links Pata Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App