Jonathan Rea heeft zaterdagochtend in Imola ook in de derde vrije training de snelste rondetijd op de klok gezet. De Kawasaki coureur was in de 20 minuten durende en een door een rode vlag situatie onderbroken sessie het snelst voor het Ducati duo Chaz Davies en Alvaro Bautista. Nederlander Michael van der Mark noteerde de negende rondetijd.

Zaterdagochtend om 09:00 uur openden de World Superbike coureurs in Imola de tweede dag van de Pirelli Italian Round. Onder een heerlijk Italiaans voorjaarszonnetje begonnen 19 coureurs – inclusief Tommy Bridewell die vrijdagavond pas in Imola aankwam en vanaf deze derde vrije training als vervanger optreedt van de vrijdag in de eerste vrije training geblesseerd geraakte Eugene Laverty – aan deze 20 minuten durende de sessie.

Terwijl Jonathan Rea net als tijdens de twee eerste vrije training meteen liet zien dat hij snel is in Imola en de tijdlijst aanvoerde was het na 10 minuten Michael Ruben Rinaldi die in de fout ging en voor de eerste rode vlag situatie van de dag en de zoveelste van het weekend zorgde.

Na een korte onderbreking werd de sessie hervat en het was bij het vallen van de finishvlag voor de derde keer dit weekend dat Rea de lijst aanvoerde. De regerend WorldSBK kampioen wist zijn eigen snelste rondetijd van de eerste dag flink aan te scherpen door een rondetijd op de klok te zetten van 1’45.893. De Brit was daarmee niet alleen de enige coureur die onder de 1’46 grens wist te duiken maar tevens maar liefst 0,883 seconde sneller dan Chaz Davies die in deze sessie de tweede rondetijd liet noteren en 0,907 seconde dan de dit seizoen nog ongeslagen Alvaro Bautista die de derde rondetijd op de klok wist te zetten.

De vierde rondetijd werd zaterdagochtend op de klok gezet door Alex Lowes voor Tom Sykes, Leon Haslam, Marco Melandri, Toprak Razgatlioglu, Nederlander Michael van der Mark en Markus Reiterberger.

Bridewell noteerde tijdens zijn eerste kennismaking met de Team Go Eleven Ducati een snelste ronde van 1’51.916, een tijd die ruim zes seconden langzamer was dan de snelste rondetijd van Rea en na afloop goed was voor de negentiende en laatste plaats op de tijdlijst.

Stand na drie vrije trainingen
Op deze lijst neemt Rea de eerste plaats in voor Davies, Sykes, Bautista, Lowes, Razgatlioglu, Van der Mark, Haslam, Melandri en de dit weekend met een wildcard aan de start verschijnende Lorenzo Zanetti.

 

Handige links Pirelli Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App