Scott Redding heeft zondagmiddag in Jerez ook de tweede WorldSBK race van de Pirelli Spanish Round op zijn naam geschreven. De Brit kwam na 20 ronden als eerste over de finish voor teamgenoot Chaz Davies en Yamaha coureur Toprak Razgatlioglu. Michael van der Mark passeerde als zevende de finish.

Ook de tweede WorldSBK race van de Pirelli Spanish Round is zondagmiddag gewonnen door Scott Redding. De Ducati coureur was op een iets minder warm circuit dan zaterdag – ondanks dat de thermometer zondagmiddag nog ruim 37 graden Celsius aangaf – het snelst voor zijn teamgenoot Chaz Davies die als tweede werd afgevlagd en Toprak Razgatlioglu die na zijn DNF eerder op de dag tijdens de Tissot Superpole race nu de derde plaats voor zich opeiste.

Achter de drie podiumfinishers werd Michael Ruben Rinaldi, na een sterk gereden inhaalrace, vierde gevolgd door het Kawasaki Racing Team WorldSBK duo Alex Lowes en Jonathan Rea.

Michael van der Mark kende na zijn podiumplaats eerder op de dag een moeilijke race. De Nederlander kon het tempo van de voorste mannen duidelijk niet volgen en moest in deze race genoegen nemen met de zevende plaats.

Alvaro Bautista, Marco Melandri en Gareth Gerloff completeerden met respectievelijk de achtste, negende en tiende plaats in deze race de top tien.

Uitgebreidere verslagen van de sessies van zondag zijn te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag

 

Handige links Pirelli Spanish Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App