Samenvatting Classic TT en Manx Grand Prix op Isle of Man

61
dean
Dean Harrison | [email protected] Isle of Man TT

Afgelopen twee weken werden op het beroemde Isle of Man de Classic TT en de Manx Grand Prix races verreden. Na veel vertraging, uitstel en afgelastingen door het slechte weer in de trainingsweek werden in de raceweek uiteindelijk alle races verreden. 

Van zaterdag 18 augustus tot en met vrijdag 31 augustus vond het jaarlijkse Festival of Motorcycling op het Isle of Man plaats met naast de Classic TT en Manx Grand Prix races ook veel tentoonstellingen, demonstraties en ereronden ter ere van historische machines en legendarische coureurs. Een ronde op de Ducati van Mike Hailwood die in 1978 na 11 jaar afwezigheid een fantastische comeback maakte en opnieuw een TT won, gereden door John McGuinness, een parade met een groot aantal Honda RC30’s en een ereronde van de BSA Triumph waren enkele onderdelen van het grote aantal hommages aan de races van het verleden.

De eerste trainingen gingen zaterdag 18 augustus van start onder gunstige weersomstandigheden, iets wat de dagen daarna compleet anders zou zijn. Hierbij kwamen de al ervaren coureurs in de Lightweight, Ultra-lightweight, Junior en Senior klassen in actie waarbij de nieuwkomers een ronde achter een instructeur reden om de 60-kilometer lange baan beter te leren kennen en te zien waar de moeilijke punten zijn.