Sandi pakt STK1000 pole op Portimão voor Reiterberger

104
federico-sandi
Federico Sandi (15)- Portimâo | foto© Nico Schneider

Federico Sandi heeft zaterdagmiddag in de kwalificatietraining op Portimão voor de STK1000 klasse de pole position behaald. De Italiaan was gedurende de hele sessie het snelst waarbij Markus Reiterberger en Roberto Tamburini uiteindelijk de tweede en derde tijd noteerden. 

De laatste kwalificatiesessie die zaterdagmiddag op het programma stond op het Autódromo Internacional do Algarve Portimão was die voor de Superstock 1000 klasse. Onder zonnige en warme omstandigheden kregen de coureurs een half uur de tijd om een aanval te doen op pole position.Het was de Federico Sandi die met een 1’43.901 de snelste rondetijd reed en pole position in handen nam. Achter de Italiaan was het titelfavoriet Markus Reiterberger die zich als tweede kwalificeerde en zondagmiddag eventueel kampioen kan worden. Roberto Tamburini mag naast de twee coureurs op de eerste startrij staan dankzij zijn derde rondetijd, verder waren het Scheib, Marino, Salvadori, Vitali, Delbianco, Ruiu en Alberto in de top tien.

De STK1000 race op het Autódromo Internacional do Algarve Portimão gaat zondagmiddag om 12:45 uur Nederlandse tijd van start.

Handige links Nolan Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App