SBK: Fores wint ook eerste IDM Superbike wedstrijd in Zolder

41

In de eerste Superbike/Superstock wedstrijd op de Omloop van Terlaemen nabij Zolder stond er opnieuw geen maat op Xavier Fores en zijn 3C Ducati Panigale. Teamgenoot Max Neukirchner werd keurig tweede terwijl de van pole vertrokken Markus Reiterberger op de van Zon-Remeha BMW de laatste podiumplaats voor zich opeiste. Danny de Boer werd op de zesde plaats de best geklasseerde Nederlander.

<p>Fores kwam als tweede uit de openingsronde achter teamgenoot Neukirchner en met Reiterberger in zijn spoor. Michi Ranseder kon in de eerste drie ronden nog enigszins volgen maar een crash in de laatste chicane zorgde voor een DNF voor de Oostenrijker, uitkomend op de Holzhauer Racing Promotion Honda. </p> <p><br /> </p> <p>In de derde ronde nam Fores de leiding over van Neukirchner en sloeg vervolgens een klein gaatje naar zijn teamgenoot en Reiterberger. Fores liet de beiden achter hem nooit meer geloven in meer dan de tweede plaats en reed &ldquo;simpel&rdquo; naar de winst.</p> <p><br /> </p> <p>Neukirchner en Reiterberger maakten er een spannende aangelegenheid van in de strijd om de tweede plaats. Helaas maakte Reiterberger een vijftal ronden voor het einde een foutje, veroorzaakt door een totaal versleten achterband, en daarmee was de strijd om de podiumplaatsen gedaan.</p> <p><br /> </p> <p>Na het uitvallen van Ranseder pakte Matej Smrz op de Yamaha de vierde plaats maar de Tsjech moest al meer dan 30 seconden toegeven op de kop van de wedstrijd.</p> <p><br /> </p> <p>Het leek er lange tijd op dat Danny de Boer naar een prima vijfde plaats zou gaan rijden. De Honda coureur startte als achtste en schoof door het uitvallen van teamgenoot Ranseder op naar zeven. In de zevende ronde kwam de Boer voorbij aan Damian Cudlin en sloot aan bij Luca Hansen die op dat moment de vijfde plaats in handen had.</p>

<p>In de dertiende ronde schoof Hansen in de laatste bocht uit de wedstrijd waardoor de Boer de vijfde plaats in de schoot geworpen kreeg. Helaas beschikte Stefan Nebel over een bijzonder sterk eindschot. De Duitser reed op de Wilbers BMW in de laatste drie ronden een gat van een seconde of drie dicht naar de coureur uit Staphorst en wist hem in de laatste ronde ook nog te passeren. Niettemin een prima zesde plaats voor De Boer voor Damian Cudlin die bij zijn terugkeer in Europa genoegen moest nemen met de zevende plaats.</p> <p><br /> </p> <p><strong>Superstock</strong></p> <p>De strijd in de Superstock klasse werd gewonnen door Lucy Gl&ouml;ckner die de race als achtste wist te finishen. De snelle Duitse bleef Marco Nekvasil en Dominik Vincon ruim voor.</p> <p><br /> </p> <p>De elfde plaats in de race was voor Leon Bovee. De Nijmegenaar kende een moeizame wedstrijd op de van Zon-Remeha BMW en was na afloop ook zeker niet tevreden. Bovee werd wel vierde in de Superstock klasse maar zal tijdens de tweede race toch zeker voor het podium willen gaan.</p> <p><br /> </p> <p>Martijn Pollinder ging helaas al in de eerste bocht van de race onderuit waarmee zijn wedstrijd al zeer snel over was. Kervin Bos besloot, na zijn val in de kwalificatie met een uit de kom geschoten arm als gevolg, wijselijk om zondag geen verdere risico&rsquo;s te nemen en verscheen zoals verwacht niet aan de start op het Belgische circuit.</p> <p><br /> </p> <p><a href="https://www.racesport.nl/KALENDER/MotoGP/tabid/95/ModuleID/1427/ItemID/49/mctl/EventDetails/Default.aspx">Volledig tijdschema en uitslagen Superbike IDM Zolder</a></p> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <p> </p> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>