Robert Schotman zal in 2018 de overstap maken van Yamaha naar Kawasaki. De coureur uit Dordrecht zal in 2018 samen met Scott Deroue het MTM Kawasaki Team vormen en uit komen in de WorldSSP300 klasse van het World Superbike kampioenschap.

Nadat onlangs Scott Deroue al zijn contract verlengde met het MTM Kawasaki Team heeft het Belgische team nu ook overeenstemming bereikt met Robert Schotman om komend seizoen uit te gaan komen op de nieuwe Kawasaki Ninja 400 in de lichtste klasse van het World Superbike kampioenschap

De uit Dordrecht afkomstige Robert Schotman heeft ondanks zijn jonge leeftijd al meer dan 12 jaar motorsportervaring, inclusief diverse Nederlandse en Europese titels. Afgelopen jaar gaf Schotman in het debuutseizoen van de WK Supersport 300 al zijn visitekaartje af met diverse podiumuitslagen.

Robert Schotman: “Ik ben ontzettend blij om de samenwerking met Kawasaki aan te mogen gaan. Het MTM Kawasaki Team heeft afgelopen jaar al met Scott Deroue al bewezen om een serieuze titelkandidaat te kunnen zijn. Ik kijk er dan ook naar uit om de nieuwe Ninja 400 naar het podium te kunnen sturen!”

Ludo van der Veken (Team Manager MTM): “Robert is een buitengewoon talent en heeft een zeer goede mentaliteit. Dit contract is voor hem dan ook een mooie waardering en tevens een stimulans om de komende tijd nog verder door te groeien in zijn ontwikkeling. Het is zeer gunstig om nu al ons team compleet te hebben, dat geeft iedereen de gelegenheid om het volgende seizoen optimaal voor te bereiden.”