Suzuka Circuit in Japan getroffen door brand, schade lijkt mee te vallen

3227
suzuka-circuit
Brand op Suzuka Circuit | foto© Fumi

Er heeft vandaag (17-03-2021) een brand gewoed op het Suzuka circuit in Japan. Naar verluidt is de brand inmiddels onder controle en lijkt de schade mee te vallen. Japanse bronnen melden dat er bij de brand uitsluitend materiële schade is, er zouden geen gewonden zijn gevallen.

Nadat enige tijd geleden het Autódromo Termas de Río Hondo in Argentinië werd getroffen door een uitslaande brand heeft het Japanse Suzuka circuit woensdag 17 maart ook te kampen gehad met brand. Richtte de brand op het Argentijnse circuit enorm veel schade aan- nagenoeg het gehele paddockgebouw werd verwoest – lijkt de schade in Suzuka mee te vallen.

De brand in Suzuka ontstond op een naast het circuit geleden grasveld nabij bocht 1 van het bekende en historische circuit. Diverse bronnen op social media melden dat de brand is ontstaan na een training met Super GT racewagens. Dankzij snel ingrijpen van de brandweer was het vuur redelijk snel onder controle en kon grotere schade worden voorkomen.

In tegenstelling tot de brand enkele weken geleden op Autódromo Termas de Río Hondo bleef op Suzuka de schade beperkt tot een zwartgeblakerd grasveld, schade aan enkele langs de baan staande attributen en het verloren gaan van een langs de baan staand onderkomen voor de dienstdoende baancommissarissen.

Eerder op de dag werd bekend dat het bekende Suzuka 8H Endurance World Championship evenement vanwege de corona perikelen verplaatst is van juli naar november. Het doorgaan van dit evenement, de Japanse Grand Prix (01 t/m 03 oktober) en het F1 evenement (08 t/m 10 oktober) in Suzuka lopen in ieder geval geen gevaar vanwege de brand.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter