Troy Alberto in 2022 teamgenoot Dirk Geiger bij FÜSPORT – RT Motorsports by SKM – Kawasaki

550
troy-alberto
Troy Alberto | foto© FÜSPORT - RT Motorsports by SKM –

Nadat FÜSPORT – RT Motorsports by SKM – Kawasaki eerder deze maand Dirk Geiger presenteerde als hun coureur voor 2022 in het FIM Supersport 300 World Championship heeft het Nederlands & Duitse Team nu ook naam van de tweede rijder wereldkundig gemaakt. De van de Filipijnen afkomstige Troy Alberto wordt namelijk de teamgenoot van de Duitser.

Troy Alberto – broer van voormalig FIM Cup Superstock 1000-rijder TJ Alberto – begon met racen op 4-jarige leeftijd. In 2016 groeide hij door naar de nationale Superbike-klasse met al snel succes, want hij behaalde een aantal pole positions en zeges in 2017 en is daarmee de jongste rijder uit de Filipijnen die dat voor elkaar kreeg.







Alberto werd ook geselecteerd voor de Asia Talent Cup, de Aziatische versie van de Red Bull MotoGP Rookies Cup die in het bijprogramma van de MotoGP en WorldSBK rijdt, voordat hij overstapte naar het Asia Road Racing SS600 Kampioenschap.

Troy Alberto: ‘Ik kan niet wachten om te gaan racen in het WK Supersport 300. Het wordt mijn eerste ervaring in een Wereldkampioenschap en ik kijk er erg naar uit om met iedereen te racen. Ik ben ook zo blij om voor FÜSPORT – RT Motorsports by SKM – Kawasaki te mogen gaan rijden, vooral nadat ik heb gezien wat ze de afgelopen jaren hebben bereikt. Ik geloof dat het team sterk is en ik kan dus niet wachten om te zien wat we volgend jaar samen kunnen bereiken.”

Rob Vennegoor – mede-teameigenaar: “Nadat Troy’s broer TJ een paar jaar geleden in het WorldSBK-paddock was, heb ik altijd nauw contact gehouden met de familie Alberto. In die tijd was Troy gecontracteerd bij Honda in de Asia Talent Cup en het Asia Road Race-kampioenschap, maar ik zag het niveau van Troy jaar na jaar groeien en we zijn dankbaar dat we eindelijk kunnen samenwerken. Troy is een zeer snelle rijder en het is ook bijzonder om Aziatische getalenteerde rijders naar de WorldSBK-paddock te halen.”

Het eerste WorldSSP300-raceweekend van 2022 staat gepland van 8 tot 10 april op MotorLand Aragon, Spanje.



Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter