Van Trigt en Van Crugten ook naar Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event

3000
owen-van-trigt
Owen van Trigt (l) en Jurrien van Crugten (r)

Naast Kiyano Veijer mogen ook Owen van Trigt en Jurrien van Crugten zich op gaan maken voor het komend weekend gepland staande Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event in het Spaanse Guadix.

Van 02 t/m 04 oktober organiseert de Red Bull MotoGP Rookies Cup organisatie weer haar jaarlijkse Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event in het Spaanse Guadix. Tijdens het driedaagse evenement worden er een aantal jonge wegracetalenten geselecteerd die in 2024 deel uit gaan maken als vaste deelnemer aan de Red Bull MotoGP Rookies Cup, de talentencompetitie die in het bijprogramma van een aantal Europese Grand Prix weekenden wordt verreden.

Lees ook: Kiyano Veijer ontvangt uitnodiging Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event

Nadat vorige week bekend werd dat Kiyano Veijer een uitnodiging had ontvangen voor het evenement kunnen we nu melden dat de 15-jarige Staphorster tijdens het selectie evenement gezelschap krijgt van nog eens twee landgenoten, en wel de 15-jarige Owen van Trigt en de eveneens 15-jarige Jurrien van Crugten.

Van Trigt bleek net als Veijer een week geleden al een uitnodiging op zak te hebben (door een communicatiefout van onze kant ging de aankondiging even mis) terwijl Van Crugten deze week alsnog de felbegeerde uitnodiging ontving van de Red Bull MotoGP Rookies Cup organisatie.

Van Crugten was dit seizoen actief als coureur in de Northern Talent Cup. De jonge Nederlander sloot afgelopen weekend in Hockenheim het seizoen af als achtste in de eindstand van het kampioenschap, dit ondanks dat hij dit seizoen een flink aantal races moest missen vanwege een vervelende blessure. Van Trigt is dit seizoen net als Kiyano Veijer actief in de European Talent Cup van het FIM Junior GP. De voor het Spaanse AGR Team uitkomende Nederland bezet momenteel de 31e plaats in de tussenstand van het kampioenschap.Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’