De FIM en Dorna hebben een eerste voorlopige startlijst met de vaste deelnemers aan het 2020 FIM Supersport World Championship bekend gemaakt. De voorlopige lijst telt 29 coureurs, 24 deelnemers aan het gehele kampioenschap en een vijftal coureurs die van start gaan in de Europese Supersport Cup.

Regerend wereldkampioen Randy Krummenacher zien we ook dit jaar weer onder de deelnemers. De Zwitser zal zijn titel echter niet gaan verdedigen op een Yamaha maar op een MV Agusta van MV Agusta Reparto Corse. Mocht Krummenacher zijn titel met succes verdedigen dat zal hij de eerste coureur in de klasse worden die een back-to-back titel weet te winnen op twee verschillende motormerken.

Opvallend is dat er ook komend seizoen weer een aantal coureurs vanuit de Moto2 klasse de overstap zullen maken naar het FIM Supersport World Championship. Nadat o.a. Randy Krummenacher en Isaac Viñales al dezelfde overstap maakten zien we dit seizoen ook Filipp Öttl, Steven Odendaal, Andrea Locatelli, Lukas Tulovic de overstap maken en zien we het Turkse talent Can Öncü zelfs de overstap maken vanuit de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Jaimie van Sikkelerus is komend seizoen, na de overstap van Rob Hartog naar het British Supersport kampioenschap en Glenn van Straalen naar de WorldSSP 300 klasse, de enige Nederlander met een vaste startplaats. De coureur uit het Noord-Hollandse Akersloot zal aan de start verschijnen op een door Ten Kate Racing Products geprepareerde Yamaha R6 in de kleuren van het MPM Routz Racing Team.

Naast de deelname van Van Sikkelerus is er nog wel degelijke een andere Nederlandse inbreng. Zo komt Steven Odendaal uit voor het Nederlandse EAB Ten Kate Racing en maakt ook het Limburgse Benro Racing zijn debuut als team in het kampioenschap. Het team zal met twee coureurs aan de start verschijnen in de Europese Supersport Cup. Inmiddels is er één van de twee coureurs vastgelegd, de Australiër Tom Toparis, terwijl de naam van de tweede coureur zeer binnenkort bekend gemaakt zal worden.

Verder opvallend is dat het Duitse Kiefer Racing, ondanks de onlangs aangekondigde financiële perikelen, wel gewoon op de deelnemerslijst vermeld staat. De kans dat het voormalige Moto2 team aan het gehele kampioenschap deel zal nemen is echter zo goed als uitgesloten, het is dan ook zo goed als zeker dat men net als Benro Racing uitsluitend van start zal gaan in de Europese wedstrijden.

Onderstaand de volledige startlijst:

 

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App