In 2020 zullen opnieuw een aantal Moto2 coureurs de overstap maken naar de WorldSSP klasse van het WK Superbike. Een aantal van hen nam de afgelopen twee dagen deel aan de tweedaagse WorldSBK Test in Jerez, niet onverdienstelijk zo bleek vrijdagmiddag na afloop.

Nadat we in 2019 al Isaac Viñales en Jules Danilo vanuit de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap de overstap zagen maken naar het FIM Supersport World Championship zullen we komend seizoen opnieuw een aantal Grand Prix coureurs de overstap zien maken.

Zo zien we Andrea Locatteli (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team), Phillip Öttl (Kawasaki Puccetti Racing), Steven Odendaal (EAB Ten Kate Racing), Lukas Tulovic (Kiefer Racing) en Can Öncu (Turkisch Racing Team) het voorbeeld volgen van Viñales, Danilo en ook Randy Krummenacher die een aantal jaren eerder al de overstap maakte.

Een aantal van bovengenoemde ex-Moto2 coureurs namen de afgelopen twee dagen in Jerez deel aan de tweedaagse WorldSBK Test in Jerez. Nadat regerend wereldkampioen Krummenacher na afloop van de eerste dag weliswaar nog de lijst aanvoerde waren het tijdens de tweede dag – en ook op de samengestelde tijdlijst – de WorldSSP debutanten Locaelli en Öttl die de eerste twee plaatsen innamen op de lijst.

Voor Locatelli kwam er na het rijden van zijn snelste ronde echter ook meteen een vroegtijdig einde aan de test. De Italiaan was namelijk één van de drie coureurs die vrijdagmiddag betrokken waren bij de crash die veroorzaakt werd door olie die Yamaha coureur Michael van der Mark even daarvoor op de baan had achtergelaten nadat hij op het rechte stuk bij start en finish zijn blok opblies.

Krummenacher sloot deze eerste tweedaagse test in dienst van MV Agusta Reparto Corse af met de derde rondetijd achter zijn naam voor de in 2020 in Nederlandse dienst rijdende Steven Odendaal. De Zuid-Afrikaan maakte met name gedurende een race-run van zeventien ronden indruk met constante en snelle rondetijden.

Hannus Soomer, de voormalige teamgenoot van Nederlander Jaimie van Sikkelerus en komend seizoen uitkomend voor het Finse Kallio Racing, sloot deze laatste test van 2019 af met de vijfde rondetijd voor Krummenacher’s nieuwe teamgenoot Federico Fuligni, Isaac Viñales, Öncu – die donderdag in Jerez voor de allereerste keer op een 600cc machine stapte – en de Belg Loris Cresson die vrijdag tijdens de tweede en afsluitende testdag gelukkig weer van de partij was na een flinke crash gedurende de eerste dag.

Samengestelde rondetijden WorldSSP coureurs Jerez Test:

  1. Andrea Locatelli (BARDAHL Evan. Bros WorldSSP Team) – 1’42.683 (44 laps)
  2. Philipp Oettl (Kawasaki Puccetti Racing) – 1’42.729 (62 laps)
  3. Randy Krummenacher (MV AGUSTA Reparto Corse) – 1’42.743 (31 laps)
  4. Steven Odendaal (EAB Ten Kate Racing) – 1’43.090 (88 laps)
  5. Hannes Soomer (Kallio Racing) – 1’43.262 (39 laps)
  6. Federico Fuligni (MV AGUSTA Reparto Corse) – 1’43.311 (88 laps)
  7. Isaac Viñales (Kallio Racing) 1’43.366 (43 laps)
  8. Can Öncü (Turkish Racing Team) 1’44.779 (73 laps)
  9. Loris Cresson (Team Toth) 1’45.621 (40 laps)

 

Handige links WorldSBK Test Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App