Zijspan: Birchall broers winnen, Team Streuer vierde in Oschersleben

97

Zaterdagochtend werd op het circuit van Oschersleben de Sprintrace verreden voor de WK zijspan coureurs. Na een spannende race waren het de broers Birchall die als eerste over de finish kwamen. Het Nederlandse Team Streuer finishte als vierde.

De 12 ronden durende Sprint race werd zaterdagochtend onder droge omstandigheden verreden. Vooraf was al bekend dat het een spannende race zal gaan worden. Zou het Tim Reeves met Gregory Cluze lukken om hun vijfde WK titel al veilig te stellen? De van pole vertrekkende Birchall had zich echter als doel gesteld om dit niet te laten gebeuren. Achter deze Engelse kemphanen zou het volgens verwachting een spannende aangelegenheid worden tussen de teams van Streuer en G&uuml;rck. In de kwalificatie was het gevecht eigenlijk al gestart, dus dat beloofde een spannende strijd voor de laatste podiumplaats. Bij de start kwam de gehele eerste startrij goed weg en het was Tim Reeves die als eerste de eerste bocht indook, direct gevolgd door Birchall en Streuer. G&uuml;rck kende ook een goede start. De groep hierachter hadden wat meer problemen om zonder kleerscheuren door de eerste bocht te komen. Meerdere stroomlijnen liepen wat deuken op, maar gelukkig konden alle combinaties de race voortzetten.<br /> <br /> Reeves kwam als koploper uit de eerste ronde met in z&rsquo;n achterwiel Birchall. Zij hadden na de eerste ronde al een gat geslagen van twee seconden op het Nederlandse duo Bennie Streuer en Geert Koerts. Team Streuer had daarentegen na de eerste ronde al een voorsprong van ruim anderhalve &nbsp;seconde op G&uuml;rck te pakken. Het leek dan ook veel belovend voor Streuer en Koerts. Echter in de vierde ronde kwam G&uuml;rck ineens snel opzetten en zat hij een ronde later al in het achterwiel van de Nederlanders.<br /> <br /> Ook de strijd om de koppositie was in alle hevigheid losgebarsten. Birchall had de koppositie overgenomen van Reeves, maar hij liet zich niet kennen en vocht als een leeuw terug. Dit leverde ronden lang een fraaie strijd op. G&uuml;rck had zich inmiddels langs Streuer weten te vechten en ook dit strijdende duo vocht een super spannende race uit. De teams achter deze top vier konden niks anders doen dan proberen in de buurt te blijven. Ook de wereldkampioen van 2013, Pekka P&auml;iv&auml;rinta, kwam er tijdens deze wedstrijd niet aan te pas.<br /> <br /> In de negende ronde wist Reeves, Birchall weer te passeren en kon hij iets weglopen. Dat een race pas afgelopen is als de finishvlag is gevallen werd ook in Oschersleben maar weer eens duidelijk. Bij het ingaan van de laatste ronde kwam Tim Reeves langzaam het rechte stuk opgereden. Een afgebroken schakelmechanisme zorgde ervoor dat hij alleen nog kon beschikken over de derde versnelling. Bennie Streuer en Geert Koerts zaten bij het ingaan van de laatste ronde nog steeds in het achterwiel van de snelle Duitser. Naar verwachting zou Streuer de aanval in de laatste paar bochten gaan inzetten.&nbsp;

Ben en Tom Birchall kwamen als eerste onder de finish vlag door en wonnen deze Sprintrace dan ook voor Reeves, die voldoende voorsprong op had weten te bouwen en ondanks het technische probleem toch als tweede wist te eindigen.&nbsp;<br /> <br /> Toen was het afwachten wie er als derde over de finishlijn zou komen. Zou het G&uuml;rck of Streuer worden? De Duitser won dit gevecht door Team Streuer op de eindstreep viertiende van een seconde voor te blijven. Het team van Kretzer pakte in de laatste ronde nog de vijfde plaats af van Makkula.<br /> <br /> Ook de Nederlandse wildcards reden een super wedstrijd, al was deze strijd in het achterveld. Zowel het team van Talens/de Haas en Kranenburg/Schmitz wisten hun snelste ronde op het circuit van Oschersleben behoorlijk te verbeteren en beide teams waren dan ook zeer tevreden.<br /> <br /> <strong>Kampioenschap</strong><br /> Door de tweede plaats van Team Reeves moest Birchall zijn kampioensfeestje nog even uitstellen. Met nog slechts twee races te gaan is de voorsprong 46 punten op Reeves, vijf punten te kort om nu al een feestje te kunnen bouwen.<br /> <br /> G&uuml;rck bezet de derde plaats in de tussenstand en heeft met zijn derde plaats een iets grotere voorsprong weten te cre&euml;ren ten opzichte van Team Streuer die momenteel de vierde plaats innemen.&nbsp;<br /> <br /> Zondagmiddag om 14.00 uur staat de Goldrace op het programma. Gezien de prachtige strijd en spannende duels beloofd ook deze wedstrijd weer een spannende aangelegenheid te worden.<br /> <br /> <br /> <strong>Uitslag Sprintrace:</strong><br /> <br /> <ol> <li>Team Birchall</li> <li>Team Reeves</li> <li>Team G&uuml;rck</li> <li>Team Streuer</li> <li>Team Kretzer</li> <li>Team Makkula</li> <li>Team P&auml;iv&auml;rinta</li> <li>Team Rutz</li> <li>Team Roscher</li> <li>Team Eilers</li> </ol> <p>14. Team Talens</p> <p>15. &nbsp;Team Kranenburg</p> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>