WSBK: Lascorz uit coma en bij bewustzijn

Kawasaki World Superbike coureur Joan Lascorz kwam tijdens een test op maandag na het World Superbike evenement in Imola zwaar ten val en raakte daarbij zwaargewond. Racesport.nl fotograaf Donny Boer sprak kort met Kawasaki teammanager Guim Roda over de huidige gezondheidstoestand van de Spanjaard.

Lascorz verblijft momenteel op de intensive care van het Vall d'Hebron hospital in Barcelona, waar hij tot voor kort in een kunstmatige coma werd gehouden na zijn verschrikkelijke crash op het circuit van Imola.

Donny Boer stelde de volgende korte vragen aan Kawasaki teammanager Guim Roda over de huidige gezondheidstoestand van de Spaanse Kawasaki coureur.

Hoe is de situatie van Joan op dit moment? 
"Joan wordt deze week van de intensive care afdeling naar een normale verplegingsafdeling verhuisd en als dat gebeurd is wordt de voortzetting van de verzorging verder besproken. Joan kan momenteel weer zelfstandig ademen en in bed zitten. Nu volgen er eerst een heel aantal onderzoeken en tests. Geestelijk is Joan volledig aanwezig. 

Hoe ziet het eruit met het bewegen van zijn ledematen? 
"Joan kan zijn handen bewegen. Het gaat er nu eerst om dat hij weer gevoel in zijn vingers krijgt. Zijn benen voelt hij nog niet, dit hoeft echter nog niets te betekenen. Dat is ook bekend van andere gevallen. De komende 4-5 weken zijn voor Joan en zijn lichamelijke toestand heel erg belangrijk. Het is in ieder geval als positief te betrachten dat er de laatste paar dagen geen terugslagen meer zijn geweest.”

Wat zeggen de artsen? 

"Die willen, of kunnen nog geen uitspraken doen over hoe het herstel verder zal verlopen. Het gaat om de functies van het zenuwgestel, en de banen waarin de zenuwen lopen. Deze zenuwbanen zijn zwaar beschadigd, maar Joan is sterk en taai. Ook na zijn zware crash in 2010 werd er gezegd dat hij nooit meer zou rijden". 

Heb je met Joan gesproken? 
"Hij kan nog niet praten omdat hij nog een opening in zijn hals heeft waar een canule inzit. Maar hij geeft tekens...”Nieuws

donderdag 19 maart 2015
zaterdag 28 februari 2015
donderdag 26 februari 2015
woensdag 18 februari 2015
zaterdag 6 december 2014
zondag 30 november 2014
maandag 24 november 2014
donderdag 20 november 2014
maandag 8 september 2014
zondag 7 september 2014
zaterdag 6 september 2014

Racesport.nl partner