Na het prachtige BSB weekend stond afgelopen donderdag de volgende race voor het Nederlands Kampioenschap alweer op de planning. Er werd één race verreden op het Belgische circuit van Zolder. Joris Lentfert en Winteb Racing behaalden het beste resultaat van het seizoen in het ONK SuperCup 600, maar er had nog meer ingezeten.

Ondanks dat het alweer een hele tijd geleden is dat Joris op dit circuit heeft gereden, ging het eigenlijk boven verwachting goed. In de eerste kwalificatie was het even zoeken en ging hij elke ronde sneller. In tijdtraining twee wist Joris grote stappen te maken en zijn snelste tijd was goed voor een nette 6e startplaats.

Voor het eerst dit jaar had Joris een goede start, waarmee hij zijn positie kon behouden en met een goed tempo zelfs naar voren wist te komen. Met nog zo’n 7 ronden te gaan lag hij op plaats 5. Joris voelde dat er nog meer mogelijk was en zette de jacht in op plaats 4. In deze race was duidelijk te zien dat als Joris er vanaf het begin goed bij zit hij echt voor topklasseringen kan gaan. Het zag er veelbelovend uit, totdat de wedstrijd werd onderbroken met een rode vlag.

Joris kon zich opmaken voor de herstart en een race over maar 5 ronden. Dit keer ging de start wat minder, maar hij kon nog wel wat goedmaken waardoor hij als 7e over de streep kwam. De race is dus in twee delen verreden en de uitslagen worden dan samengevoegd. Dat betekende voor Joris en Winteb Racing een nette 6e plaats. Er was meer mogelijk maar dit is wel het beste resultaat van het seizoen!

Joris: “Mijn starts gingen de laatste tijd al steeds beter maar vandaag kon ik ook echt mijn startpositie behouden. Dan zie je gelijk dat de westrijd er totaal anders uit ziet. Dit resultaat hadden we even nodig en ik kijk met veel vertrouwen uit naar de finaleraces komend weekend!”

Sponsordag zaterdag 13 oktober
Komende zaterdag worden de finaleraces verreden. Graag nodigen wij u uit op het TT Circuit van Assen in Pitbox 13 voor onze jaarlijkse sponsordag. De toegang is gratis, we vragen alleen om u aan te melden via: info@jorislentfert.nl.