Nieman Racing is klaar voor een nieuw seizoen. Het Staphorster wegraceteam, met Frank Nieman als coureur binnen de gelederen, presenteerde vrijdagavond in de d’Olde Skoele in Rouveen de plannen voor komend seizoen.

Vrijdagavond organiseerde Nieman Racing haar jaarlijkse teampresentatie bij d’Olde Skoele in Rouveen, waar in het bijzijn van vele sponsoren, leden van de supportersclub en andere belangstellenden de teamleden voorgesteld en de Yamaha R6 voor komend seizoen onthuld werd.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het prepareren van de motor en de materialen. Naast de al bestaande trouwe sponsorgroep heeft het team de afgelopen wintermaanden een aantal nieuwe sponsoren aan zich weten te verbinden. Alle sponsoren waren vrijdagavond als verrassing te zien op de vernieuwde pitwanden.

Frank Nieman gaat beginnen aan zijn derde seizoen in de ONK SuperCup 600 klasse met eigen team Nieman Racing. Vorig seizoen eindigde Frank als derde in het kampioenschap. Dit jaar telt er maar één plaats voor de talentvolle Staphorster en dat is de titel Open Nederlands Kampioen.

Wintertest
Het team zal aanstaande woensdag afreizen naar Alcarras in Spanje voor de eerste training van het nieuwe seizoen. Hier zal Nieman de eerste meters maken op de vernieuwde Yamaha. De tweede training zal plaatsvinden op vrijdag 5 april op het TT Circuit Assen alvorens de eerste wedstrijd van het seizoen een dag later, zaterdag 6 april op hetzelfde TT Circuit verreden word.

Tijdens de eerste wedstrijd zijn er een aantal gastrijders welke normaalgesproken uitkomen in het Duitse IDM kampioenschap en/of WK Supersport. Voor de Nieman Racing coureur een mooie eerste uitdaging om het nieuwe seizoen van start te gaan.