Frank Nieman maakt plaatsen goed in Oschersleben

72
nieman
Frank Nieman | foto© Nieman Racing

In het weekend van 25 t/m 27 augustus was het Nieman Racing Team te vinden in het Duitse Oschersleben. Een nieuw circuit voor Frank wat betekende dat de trainingstijd zeer goed gebruikt moest worden.

Vrijdag hadden we 3 sessies verreden, we hadden meerdere aanpassingen gemaakt aan de motor waardoor we steeds iets sneller waren.

De zaterdag begon met 2 kwalificaties, Frank was zeker deze tijd ook nog nodig om de baan beter te leren kennen. Hij had in de kwalificaties niet echt geluk, hij had last van het verkeer op de baan en tot 3x aan toe moest Frank zijn snelste sectortijden afbreken waardoor hij er niet alles wist uit te halen in de kwalificatie. Frank mocht beide races van P13 gaan beginnen.

Race 1 kwam Frank als 14e de eerste bocht uit, naarmate de race vocht hij zich naar voren naar P9. Hij reed het gat dicht naar de groep die vocht om plaats 6. Frank kwam net wat te kort om zich ook nog daadwerkelijk te bemoeien met het gevecht en finishte op een 9e plaats. Frank was tevreden met de tijden maar de uitslag stond hem niet helemaal aan.

Race 2 werd na 1 ronde beëindigd door een rode vlag. Er volgde een herstart en Frank wist de eerste ronde als 7de door te komen. Frank kwam moeilijk langs de nummer 6 maar uiteindelijk lukte dit, maar dit betekende wel dat de nummer 5 al een gat had geslagen wat Frank niet meer dicht kon rijden nadat de race opnieuw werd beëindigd door een rode vlag. Er was meer dan 70% van de race verreden waardoor Frank een zeer nette 6e plaats behaalde.

Frank: ‘Ik ben zeer tevreden met het resultaat in race 2. Zelf had ik gehoopt nog snellere tijden te kunnen rijden dit weekend maar ik moet niet vergeten dat het een nieuw circuit voor mij is en dat de concurrentie hier dit seizoen al is geweest. Ik wil het team en alle sponsoren heel erg bedanken!’

We hebben weer veel geleerd dit weekend en zijn zeker tevreden. Het gehele team wil graag alle sponsoren en supporters bedanken!

 

Handige links OW Cup Oschersleben:

Tijdschema en volledige uitslagen
Live timing
Fotoverslag