Hafizh Syahrin ook in 2023 met MIE Racing Honda in WorldSBK

1375
hafizh-syahrin
Hafizh Syahrin (l) en Midori Moriwaki (r) | foto© Mie Honda Racing

Hafizh Syahrin en het MIE Racing Honda Team hebben hun samenwerking met een jaar verlengd. De Maleisiër zal hiermee voor het tweede opeenvolgende seizoen in de kleuren van het team actief zijn in het FIM Superbike World Championship.

Nadat het Mie Racing Honda Team onlangs al de komst van de Braziliaanse coureur Eric Granado aankondigde heeft men nu ook de overeenkomst met Hafizh Syahrin verlengd.

Syahrin debuteerde in het seizoen 2022 bij het team en in de WorldSBK-categorie. De 28-jarige coureur scoorde in vier races WK-punten en sloot het seizoen goed af, zowel qua prestaties als qua consistentie.

Hafizh Syahrin: “Ik ben erg blij om volgend seizoen weer voor het MIE Racing Honda Team te rijden. Ik weet dat Midori (Moriwaki) een sterker pakket samenstelt voor 2023, terwijl ik me maximaal in zal zetten, voortbouwend op de ervaring van vorig jaar en ernaar streef om bij elke race in de punten te eindigen. Mijn voornaamste doel is om competitiever te worden en ik ben bereid om hard te werken om dat te bereiken.”

Midori Moriwaki. Mie Racing Honda Team eigenaar: “Ik ben zeer verheugd om de contractverlenging aan te kondigen met Hafizh, die afgelopen seizoen zijn debuut bij ons maakte in World Superbike en gedurende het seizoen gestaag is gegroeid. Ik denk dat hij en Eric (Granado) een sterk en competitief koppel zullen vormen en ons zullen helpen om zowel ons project met Honda in de categorie te ontwikkelen als het WorldSBK-kampioenschap en motorrijden te promoten in Zuid-Amerika en Azië, twee uiterst strategische regio’s voor onze sport.”

Het MIE Racing Honda Team completeert daarmee zijn line-up voor het 2023 Superbike World Championship. Het team zal zo goed als zeker binnenkort ook haar plannen bekend maken aangaande het nieuwe Honda WorldSSP project. Eén van de belangrijkste kandidaten voor een zitje binnen dit nieuwe project is Tarran Mackenzie, de Brit die onlangs zijn contract bij McAMS Yamaha in het British Superbike opzegde en tot op heden zijn nieuwe plannen nog niet wereldkundig heeft gemaakt.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter