Hilster scoort zijn beste seizoensresultaat tijdens IDM thuisrace in Assen

367
jeroen-hilster
Jeroen Hilster | foto© Damon Teerink

Jeroen Hilster heeft zich goed laten zien tijdens de IDM Supersport 600 ronde op zijn thuiscircuit in Assen. Jeroen reed met een goed tempo naar een nieuw pr en finishte twee keer binnen de top-tien van de vaste IDM rijders. Colin Velthuizen had minder geluk dit weekend, waardoor hij ondanks een goed tempo geen punten wist te pakken.

In het weekend van 13 t/m 15 augustus reed Lentink Sports Racing de IDM thuisrace op het TT Circuit Assen, de vierde ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap 2021. Jeroen Hilster was heel goed onderweg in de trainingen en met een 1’42.2 in de kwalificatie wist hij een persoonlijk record neer te zetten. Het niveau in het IDM is dit jaar erg hoog, waardoor Jeroen met deze snelle tijd uiteindelijk zich als tiende plaatste voor de races. Na de eerste kwalificatie stond de coureur uit Lieveren vijfde. Ook Colin Velthuizen wist een nieuw persoonlijk record te draaien op het TT Circuit Assen en met een 1’43.4 mocht hij als twintigste aan de races beginnen.

De eerste race werd zaterdagmiddag verreden. Jeroen legde een strak tempo aan de dag. De 20-jarige coureur kwam terecht in de tweede groep, die aan het strijden was voor de achtste plaats. Na dertien strakke ronden kwam Jeroen als elfde over de finish en werd hij als negende geklasseerd exclusief de gastrijders. Colin had een slechte start en dan is het lastig om op dit hoge niveau terrein goed te maken. Wel reed Colin een goed tempo en wist hij zich terug te knokken naar een negentiende plaats op de finishlijn.

In de tweede race wist Jeroen opnieuw aansluiting te vinden aan de staart van de tweede groep. In de loop van de race moest de coureur uit Lieveren deze groep iets laten gaan, waardoor hij alleen kwam te rijden. Na dertien ronden finishte Jeroen als twaalfde, waarmee hij tiende werd van de vaste IDM rijders. Colin had geen geluk in deze race. De coureur uit Heerjansdam werd geraakt door een andere rijder en moest vanuit het achterveld weer naar voren zien te komen. Colin wist zich met een goed tempo nog weer terug te knokken naar een tweeëntwintigste plaats.

Jeroen Hilster: “We hebben een goed weekend gehad in Assen! Vanaf de eerste training waren we snel. Ik heb mijn persoonlijk record op Assen dik verbeterd en in de races kon ik constant rondetijden in de 1’42 draaien. Daar mag ik dik tevreden over zijn. Het niveau is dit jaar mega hoog in het IDM, waardoor we met dit tempo in het verleden een topresultaat hadden gescoord. Nu twee keer in een top-tien, maar overall ben ik tevreden met wat ik heb laten zien!”

Colin Velthuizen: “We hadden na Schleiz de afstelling volledig aangepast, waardoor het tijdens de eerste sessies even zoeken was. In de kwalificaties hebben we een grote stap kunnen maken. Het was jammer van de slechte start in de eerste race, want daarna was het tempo niet slecht. In de tweede race had ik pech dat ik in de eerste ronde van achteren werd geraakt. Later nog wel weer teruggekomen, maar niet de resultaten gescoord die we graag willen. Nu gaan we ons focussen op de volgende IDM ronde op de Red Bull Ring.”

De vijfde ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap, de voorlaatste van het seizoen 2021, wordt van 27 t/m 29 augustus verreden op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?