Joris Lentfert neemt revanche in Oschersleben met 5e plaats

76
Joris Lentfert | foto© Motografie - Mariska Grob

25, 26 en 27 augustus stond in het teken van race 9 en 10 op het circuit van Oschersleben. Waar het de vorige keer op deze baan uitliep op een grote teleurstelling, wist Joris Lentfert nu zijn beste resultaat in de NK SuperCup 600 te behalen!

Vrijdag stonden de vrije trainingen op het programma. Joris had gelijk weer het goede gevoel te pakken en dat was te zien aan de rondetijden. Hij wist zich constant te verbeteren en sloot de eerste dag met een tevreden gevoel af.

Zaterdag ging Joris in de eerste kwalificatie als eerste de baan op, hij was scherp en kon gelijk aanzetten. Hij reed een aantal snelle ronden en wist zich ten opzichte van de vrijdag goed te verbeteren, wat resulteerde in een voorlopige 7e startplaats. In de tweede kwalificatie kwam Joris moeilijk in het ritme en vervolgens werd de sessie ook nog eens onderbroken met een rode vlag. Joris had zijn tijd nog niet verbeterd en dus ging hij gretig de baan weer op, toen de kwalificatie werd hervat voor de resterende minuten. Hij wist het te presteren om in de eerste ronde gelijk zijn tijd te verbeteren en een nieuw PR te rijden, waarmee hij de 7e startplaats wist te behouden.

De start verloopt dit seizoen nog niet vlekkeloos en dus is hier dit hele weekend op geoefend. In race 1, welke ook op zaterdag verreden werd bleek dit gelijk zijn vruchten af te werpen. De lichten gingen uit en Joris kwam goed van de plek. Hij moest even van het gas af voor de rijder voor hem, maar de verloren plaatsen wist hij in de eerste bocht weer aardig goed te maken. Helaas kwam Joris net als in de tweede kwalificatie ook nu moeilijk in het ritme. Richting het eind van de race zag het er beter uit en uiteindelijk kwam Joris op plaats 8 over de finish. Ondanks een mooi top 10 resultaat gaf Joris aan dat er veel meer in had gezeten, maar dat hij geen moment het juiste gevoel te pakken had.

Bij het analyseren van de eerste race werd besloten om in race 2, welke zondag op de planning stond van start te gaan met een ander type achterband van Pirelli. Wederom had Joris een goede start maar al na één ronde werd de race stilgelegd met een rode vlag. In de pits gaf Joris aan nu wel gelijk het goede gevoel te hebben. Bij de herstart komt hij weer goed van de plaats en heeft de snelheid gelijk goed te pakken, in de tweede ronde rijdt hij al een nieuw PR van 1.31.2. Helaas werd ook deze race beëindigd met een rode vlag en dat betekende einde race. Het resulteerde voor Joris in een prachtige 5e plaats, zijn beste resultaat in deze klasse!

Joris: “De vorige keer op Oschersleben crashte ik in beide races en gingen we naar huis met nul punten. Nu behaal ik mijn beste resultaat in de NK SuperCup 600 met een 5e plaats! Een prachtig resultaat en ook met de rondetijd die ik reed ben ik zeer tevreden. Met deze tijd zaten we dichter bij de kop dan ooit! Het voelt als loon naar hard werken. De eerste jaren op een Supersport machine waren voor mij moeilijk maar ik heb nooit opgegeven. Begin dit jaar bleek al dat we een serieuze stap hadden gemaakt. Maar we zijn nu verder in het seizoen en we blijven constant progressie boeken. Mijn dank gaat uit naar het team en mijn sponsoren die er net als ik altijd in zijn blijven geloven.”

Joris staat nu op een 10e plaats in het Nederlands Kampioenschap met nog 3 races te gaan. De volgende race wordt verreden op het TT circuit van Assen op 23 september.

 

Handige links OW Cup Oschersleben:

Tijdschema en volledige uitslagen
Live timing
Fotoverslag