Terwijl de meeste teams hun plannen gaan maken voor het wegraceseizoen 2019 stopt KTM-Fortron Racing. Na afloop van een succesvoll debuutseizoen in het WorldSupersport 300 Championship maakte de Osse motorhandelaar dit nieuws bekend.

Dit jaar ging voor oud-wegrace coureur Arie Vos een droom in vervulling. Met enkele jonge talentvolle coureurs deelnemen aan het WK Superport 300. Na zijn succesvolle carrière wilde de inmiddels 42-jarige Ossenaar iets terug doen voor jonge rijders in de Nederlandse motorsport. In samenwerking met KTM Nederland en KNMV zette hij in 2015 de KTM RC390 Cup op. Deze klasse werd een groot succes wat na drie jaar uitgroeide in het opzetten van een WK wegraceteam. In samenwerking met KTM Nederland kreeg het team de kans zich te presenteren op het mondiale platform. Met de jonge coureurs Glenn van Straalen, Koen Meuffels en Ryan Vos ging het KTM-Fortron racing het grote avontuur aan. In de eerste wedstrijd wist Meuffels al voor het team een overwinning te behalen.

Arie Vos: “Ik heb met heel veel plezier de afgelopen jaren hard gewerkt om de Nederlandse motorsport naar een hoger niveau te tillen. Eerst met de KTM RC390 Cup en daarna met het KTM-Fortron Racing in het WK Supersport 300. Mijn passie ligt bij de sport maar mijn verstand zegt dat ik moet stoppen. Dat heb ik in goed overleg met KTM Nederland besloten. Ik wil iedereen hartelijk bedanken die iets hebben betekent in mijn actieve motorsport carrière. Allereerst mijn monteurs die altijd hebben klaar gestaan en die vertrouwen in mij hadden. Daarnaast wil ik uiteraard KTM Nederland en alle partners bedanken voor hun steun in de afgelopen jaren. Maar ook mijn ouders, broer, vriendin en mijn kinderen”.

Met het stoppen van het KTM-Fortron Racing is er in principe een compleet wegraceteam beschikbaar wat zo aan de wedstrijden kan gaan deelnemen. Indien er iemand interesse heeft kan men contact opnemen met Arie Vos, telefoon: 06 51179754.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App