Leandro Mercado mist Tissot Czech Round vanwege positieve Covid-19 test

883
leandro-mercado
Leandro Mercado | foto© Mie Racing Honda

Leandro Mercado zal dit weekend niet aan de start verschijnen tijdens de zesde ronde van het FIM Superbike World Championship in Most. De MIE Racing Honda Team coureur kreeg voor vertrek een positieve uitslag van de verplichte COVID-19 test. Alessandro Delbianco zal komend weekend als vervanger optreden.

Nadat een dag geleden bekend werd dat Collin Veijer (Red Bull MotoGP Rookies Cup) komend weekend niet in actie zal komen op de Oostenrijkse Red Bull Ring vanwege een positieve Covid-19 test zal ook Leandro Mercado om dezelfde reden komend weekend niet aan de start verschijnen tijdens de zesde ronde van het FIM Superbike World Championship in het Tsjechische Most.In tegenstelling tot Veijer – die de afgelopen dagen flink ziek was maar inmiddels aan de beterende hand is – heeft Mercado geen symptonen en voelt hij zich fit. Ondanks dit zal de Argentijn de komende dagen toch in quarantaine gaan en het weekend in Tsjechië aan zich voorbij moeten laten gaan.

Leandro Mercado: “Ik ben erg gefrustreerd over deze situatie, want ik wilde heel graag racen en doorgaan met het werk dat we met het team doen. Maar ik zal de races op televisie moeten bekijken, wat natuurlijk niet leuk is. Het belangrijkste is echter dat ik in orde ben en geen symptomen heb, dus ik hoop zo snel mogelijk terug te zijn. Ik wil het hele team bedanken, want ze steunen me op alle mogelijke manieren, en ik kijk ernaar uit om heel snel weer bij hen te zijn, want ik ben zeer gemotiveerd om me met mijn Honda te blijven verbeteren.”

Mercado wordt dit weekend in Most vervangen door Alessandro Delbianco, de Italiaanse coureur die eerder in 2019 al voor Honda uitkwam in het op productiemachine gebaseerde wereldkampioenschap.

Verslaggeving Most
Dit weekend wordt naast de Tsjechische ronde van het FIM Superbike World Championship op de Oostenrijkse Red Bull Ring tevens de tiende ronde van het 2021 MotoGP wereldkampioenschap verreden. Aangezien er voor de Nederlandse motorsport fans dit weekend nagenoeg niets LIVE wordt uitgezonden op TV, althans op een vrij toegankelijk net, hebben we als Racesport.nl besloten vrijdag, zaterdag en zondag een Racesport.nl Liveblog te verzorgen vanaf het Oostenrijkse circuit. Hierdoor zullen we vrijdag de verslaggeving vanuit Most beperken tot één verslag per klasse. Kortom, vanaf vrijdagmiddag zullen Asse Klein en Jan Timmerman jullie op de hoogte houden van alle actie. Vanzelfsprekend en zoals jullie van ons gewend zijn zullen we de volledige uitslagen wel meteen na elke sessie plaatsen en zijn deze te vinden via onderstaande link of rechtstreeks via de gebruikelijke pagina op www.racesport.nl.


 


Handige links Tissot Czech Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter