Mahias voert regenachtige FP2 aan, De Rosa het snelst na eerste dag op Aragón

72
Randy Krummenacher in de regenachtige pit-lane op MotorLand Aragón | foto© Randy van Maasdijk

In een zeer regenachtige tweede vrije training op MotorLand Aragón was Lucas Mahias vrijdagmiddag het snelst voor Randy Krummenacher en Ayrton Badovini. Nederlanders Jaimie van Sikkelerus en Glenn van Straalen kwamen op het natte Spaanse asfalt naar de vijftiende en zeventiende tijd respectievelijk, Rob Hartog komt dit weekend niet meer in actie. 

De tweede vrije training voor de World Supersport klasse ging vrijdagmiddag om 16:00 uur van start op MotorLand Aragón en was de laatste sessie van de dag. Aan het einde van de tweede vrije training voor de WorldSBK klasse begon het al licht te druppelen waarna de regen bij aanvang van de FP2 sessie voor de WorldSSP klasse heviger werd. Dit zorgde ervoor dat de baan volledig nat was en er een behoorlijke laag water stond op het Spaanse asfalt. Veel coureurs kozen er dan ook voor om lang in de pitbox te blijven en af te wachten tot de omstandigheden wat gunstiger werden.Nederlander Rob Hartog kreeg al voorafgaand aan de sessie zeer slecht nieuws te horen wat betreft zijn fysieke gesteldheid. De Nederlander brak in februari tijdens de eerste ronde van het kampioenschap in Australië op vrijdag zijn rechterhand op twee plaatsen waardoor dat raceweekend vroegtijdig ten einde kwam. Vervolgens werd er hard gewerkt aan een herstel en drie weken later stond de Noord-Hollander er in Thailand weer bij waar ook nog punten werden gescoord.

Vanochtend tijdens de eerste vrije training noteerde Hartog een keurige tiende tijd maar na een bezoek aan de Clinica Mobile, waar een röntgenfoto werd gemaakt, bleek dat er in het schippersbotje in zijn linkerhand ook een breuk zat waardoor hij door het medische team unfit verklaard is en dit weekend niet meer in actie zal komen. Of de Nederlander er komend weekend in Assen wel weer bij staat is vooralsnog de vraag. Het volledige verhaal inclusief een audio reactie van Hartog zelf is hier te vinden: Hartog UNFIT verklaard in Aragon: nieuwe breuk in linkerpols.

Enkele coureurs besloten om deze sessie volledig aan zich voorbij te laten gaan maar uiteindelijk was het de voormalig WorldSSP wereldkampioen Lucas Mahias die met een 2’14.332 de regenachtige sessie als snelste afsloot. Randy Krummenacher kwam naar de tweede tijd voor Ayrton Badovini, verder maakten Federico Caricasulo, Corentin Perolari, Kyle Smith, Raffaele de Rosa, Nacho Calero, Hannes Soomer en Peter Sebestyen de top tien compleet. Jaimie van Sikkelerus eindigde in de hevige regen als vijftiende, Glenn van Straalen noteerde de zeventiende tijd.

Een flinke crash was er nog voor Loris Cresson. De Belg verloor de achterkant van zijn Yamaha YZF-R6 bij het ingaan van bocht 2 en kwam door middel van een high-sider ten val. Uiteindelijk bleef hij ongedeerd.

Doordat de tijden van FP1 uiteraard niet verbeterd werden sluit Raffaele de Rosa de dag als snelste af voor Jules Cluzel en Thomas Gradinger. Jaimie van Sikkelerus eindigt de vrijdag als achttiende, Glenn van Straalen als 24e.

De derde vrije training voor de WorldSSP klasse op MotorLand Aragón gaat zaterdagochtend om 09:35 uur van start met de kwalificatie om 11:40 uur.

Handige links Motocard Aragon Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App