Michael van der Mark nam zondag in Estoril na vier seizoenen met een derde en vierde plaats afscheid van het Pata Yamaha Official WorldSBK Team en Yamaha. De Nederlander begint maandag op hetzelfde circuit aan een nieuw avontuur als coureur voor het BMW Motorrad WorldSBK Team.

Hij had zondagmiddag in Estoril tijdens Race2 van de Pirelli Estoril Round Yamaha en zijn team graag willen belonen met een podiumplaats, maar meer dan een vierde plaats zat er voor de Nederlander niet in tijdens zijn afscheidswedstrijd voor het Pata Yamaha Official WorldSBK Team en Yamaha.

Eerder op de dag hadden Van der Mark, Toprak Razgatlioglu en Garrett Gerloff hun werkgever echter wel een leuke beloning gegeven, het drietal zorgde namelijk voor de allereerste Yamaha 1-2-3 finish in het FIM Superbike World Championship waar de Nederlander de derde plaats voor zijn rekening nam.

Michael van der Mark: “Het was echt een goede zondagmorgen, in de Superpole Race had ik een geweldige strijd met Chaz en eindigde ik als derde. Daar was ik erg blij mee, de motor voelde geweldig en ik was klaar voor de tweede race, maar vanaf de eerste ronde begon ik te worstelen met de grip achter en kon ik de jongens voor me niet meer bijbenen, iets dat heel frustrerend was. Halverwege de race begon het beter aan te voelen, maar toen begon ik te worstelen met de voorkant. Ik wilde meer in deze laatste race, maar uiteindelijk is het niet zo erg om als vierde te eindigen en ik denk dat we in het algemeen een goed einde van het seizoen hebben gehad. Weet je, we willen altijd meer, maar het zijn vier fantastische jaren geweest met dit team en met Yamaha en ik ben echt trots op alles wat we samen hebben bereikt. Ik wil iedereen bedanken met wie ik in deze tijd heb samengewerkt voor al hun inspanningen, want de vooruitgang die we samen hebben geboekt heeft een aantal indrukwekkende resultaten opgeleverd. Ik ben iedereen dankbaar en ik zal ze zeker gaan missen.”

Maandagochtend zal Van der Mark zich in Estoril meldden bij zijn nieuwe werkgever BMW en de eerste ronden op Circuito do Estoril rijden op de voor hem nieuwe BMW S1000RR. Als Racesport.nl redactie zullen we er kort bij zijn en proberen de eerste plaatjes te schieten van Van der Mark op zijn nieuwe machine.

Handige links Pirelli Estoril Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App