Nick Vlaar wist voor team Edwin Ott motoren een podium binnen te slepen, en Selwin Hamden greep net naast zijn eerste podium.

Vrijdag 9 oktober stonden de laatste trainingen van dit seizoen op het programma, hier zou het team zijn medewerking verlenen aan Yamaha om Akrapovic dempers op geluid te testen. Selwin en Nick zijn met verschillende dempers de baan op gegaan, wat voor Yamaha de nodige informatie opleverde.

Nick had op vrijdag weer lekker de gang erin en stond de hele dag bovenaan de lijst met een snelste tijd van 1:42.1, ook Selwin kon lekker trainen eerst op de regenbanden en later op droog.

Zaterdag 10 oktober, voor de verandering was de baan nog goed nat, er zou dit keer maar één kwalificatie worden verreden en twee wedstrijden. Selwin kwalificeerde zich op P16 en Nick P22 (hij kon het niet vinden in op de natte baan).

selwin-hamden

Selwin Hamden (14) | foto© Erik de Ruijter

Eerste wedstrijd voor Selwin op een nog natte baan, Selwin kon goed meekomen en is op een twaalfde plaats gefinisht.

Nick zijn eerste wedstrijd begon om 14:12 en het zou gaan regenen, maar de baan was bij de start nog helemaal droog, dus op slicks weg. Nick vanaf P22, met een hele goede start al gelijk op een tweede positie achter Frank Nieman, dit was geweldig om te zien (alle wedstrijden waren live op YouTube te volgen) na een aantal ronde, het bleef gelukkig droog, kwam Danny van der Sluis toch ook naar voren en heeft samen met Nick een aantal ronde gestreden, waarna hij ook Frank Nieman kon pakken zodat Nick op een derde positie kwam te liggen deze jongens hebben tot het einde van de wedstrijd een mooie strijd geleverd, met voor Nick zijn eerste podium met de Yamaha YZF-R1.

Selwin mocht zijn tweede wedstrijd om 16:15 uur staren op een droge baan. En ook Selwin maakte een zeer goede start en ook hij lag gelijk al op een derde positie, met achter hem Leon Stolte die op stoom was, we hebben ook deze wedstrijd een hele mooie strijd gezien met Selwin en Leon, die in de laatste ronde Selwin voorbij ging. Selwin was er op gebrand om Leon weer voorbij te gaan maar hij schatte de snelheid van Leon fout in en moest voor de Ramshoek hard in de remmen.

Daarna reden er een paar achterblijvers in de weg. Selwin kwam als vierde over de finish op 2 tiende seconde achter Leon. Geweldige wedstrijd!

Nick zijn tweede race was niet om naar huis te schrijven ook nu op een droge baan met een zeer goede start, gelijk op een tweede positie, alleen druppers gooide roet in het eten, Nick kon de snelheid niet meer bijhouden en is als elfde gefinisht, jammer maar tevreden met de resultaten.

Selwin en Nick zijn beide als zesde in het kampioenschap geëindigd waar het team tevreden mee is.

Op naar volgend jaar, hoop dat er dan weer publiek aanwezig mag zijn, we gaan het zien.

Handige links finale races OW Cup Assen 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App