RAP Holland Junioren A: Luuk de Vries weer op het podium

377
luuk-de-vries
Luuk de Vries | foto© Racepicture

Afgelopen zaterdag 22-7-2019 was het dan zover. De laatste wedstrijd voor de zomerstop van de Junioren A bij RAP Holland op het circuit Vledderveen. Deze wedstrijddag bestaat uit een vrije training, twee kwalificatie sessies en twee wedstrijden. In de junioren A rijden dit jaar veel nieuwkomers in de motorsport waaronder de net 8 jaar oud geworden Luuk de Vries uit Lunteren.

In de vrije training liet Luuk zien weinig moeite te hebben om in zijn ritme te komen en reed vrij makkelijk snelle constante rondetijden. De sessie werd afgesloten met een strakke tweede tijd.
Tijdens de twee kwalificatie sessies was het van belang om een goede plek op de baan te hebben. Iedere keer dat Luuk de baan op ging wist hij zijn tijd te verbeteren met als resultaat een derde startplaats.

Race 1
Bij de start verloor Luuk een plek aan een meer ervaren rijder om deze vervolgens bij aanremmen van bocht 2 weer brutaal terug te pakken. Al snel reed de kopgroep van vier rijders waaronder Luuk zich los van de rest van het veld om er vervolgens een mooie strijd van de maken. Luuk kwam als derde tevreden over de finish.

Race 2
Net als in race 1 mocht Luuk vanaf de derde plaats starten. Luuk had een goede start en behield zijn plek. Wat volgde was een kopie van race 1. Vooral de laatste paar ronden waren erg spannend. Luuk wilde voor de tweede plek gaan en probeerde door middel van het rijden van andere lijnen aan zijn voorganger voorbij te komen. Die hield op zijn beurt de deur goed dicht waardoor Luuk ook in race 2 als derde over de streep kwam.

Luuk de Vries #24: “Ik had vandaag twee doelen. Doel een was om te starten vanaf de eerste rij en doel twee was om in het klassement te stijgen naar een plek binnen de top 5. Beide doelen zijn gehaald en ik ben in het klassement niet een maar twee plekken gestegen naar plaats 4. Ik ben dus super trots op mezelf vooral ook omdat ik na een matige start van het seizoen door ziekte en een crash op Assen de afgelopen drie wedstrijden (Spa Francorchamps, Zwolle) en nu dus Vledderveen op het podium sta!”

Gefeliciteerd Manny van Tilburg met de twee overwinningen en Jaylen Korporaal met de twee tweede plaatsen deze dag.