Rea opnieuw het snelst in FP2 op Portimão, Van der Mark vierde

158
michael
Michael van der Mark - Portimâo | foto© Nico Schneider

Jonathan Rea heeft ook in de tweede vrije training voor de WorldSBK klasse op Portimão de snelste rondetijd gereden. Ondanks een crash in de beginfase was de drievoudig wereldkampioen het snelst voor Marco Melandri en Lorenzo Savadori. Nederlander Michael van der Mark reed een respectabele vierde rondetijd.

Vrijdagmiddag ging de tweede vrije training voor de World Superbike klasse van start op het Autódromo Algarve do Internacional Portimão in Portugal. Door de zonnige en warme omstandigheden was het asfalt ten opzichte van de eerste vrije training een stuk warmer.

De snelste coureur in de eerste vrije training, Jonathan Rea, kende een minder positief begin van de tweede vrije training aangezien de leider in het kampioenschap bij het uitkomen van bocht 5 ten val kwam. Het was een crash op lage snelheid en er bleek vrijwel niets aan de hand waardoor de Kawasaki coureur zijn machine op kon pakken en terugkeerde naar de pitbox.

De coureurs reden gestaag hun ronden en richtten zich vooral op de afstelling en bandenkeuze voor de eerste race die in vergelijkbare omstandigheden zal worden verreden wat betreft het tijdstip van de dag. Enkele coureurs wisten zich te verbeteren maar de tijden die in FP1 geklokt werden, werden niet geëvenaard in deze tweede vrije training.

Rea was met een 1’42.183 opnieuw veruit het snelst voor de Italianen Melandri en Savadori. Van der Mark noteerde een keurige vierde tijd voor Baz en Rinaldi. Daarachter waren het Laverty, Fóres Torres en Sykes in de top tien.

In de gecombineerde tijdlijsten over de twee verreden vrije trainingen is de top tien als volgt: Rea, Torres, Melandri, Sykes, Fóres, Van der Mark, Laverty, Lowes, Savadori en Camier.

De derde en laatste vrije training van de vrijdag voor de WorldSBK categorie gaat om 16:05 uur lokale tijd, 17:05 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links Nolan Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App