Stabiele seizoen opening voor Nieman in Assen

228

Zaterdag 14 april is de eerste NK Supercup 600 verreden onder koude omstandigheden op het TT circuit van Assen. Ondanks kleine problemen wist Frank toch de eerste belangrijke punten binnen te halen.

Kwalificatie 1 begon Frank voorzichtig, het was koud op de baan en het vertrouwen was er nog niet helemaal met deze omstandigheden. Voor de tweede kwalificatie was er werk aan de winkel en moest het tempo omhoog geschroefd worden. Q2 begon meteen met een hoger tempo en wist Frank een lange tijd op P6 te staan. Echter kon hij niet meer versnellen door een pompende motor bij de bocht uitkomend. Hierdoor viel hij terug naar een 10de startplaats.

Na een aanpassing aan de setup van de motor om de problemen te verhelpen, gingen we met een goed gevoel de race in. Frank had een goede start alleen kwam klem te zitten in het gedrang. Ronde 1 kwam hij door op een 10de plaats, naarmate de race won Frank nog een aantal plekken maar kon niet versnellen door een nog steeds pompende motor. Het Nieman Racing team finishte op een 7de plaats en dat betekend dat de eerste punten binnen zijn.

Frank: “Jammer dat we de motor nog niet perfect afgesteld hebben, wat ons tegen hield voor een beter resultaat. De volgende training dag gaan we meerdere dingen testen om de afstelling perfect te krijgen. Ik teken zeker niet voor een 7de plaats. Ik wil het team, sponsoren & supporters bedanken, het voelt toch goed om de eerste wedstrijd weer achter de rug te hebben”.

Vrijdag 27 april hebben we een training dag waar we zeker stappen proberen te maken, want ruimte voor verbetering is er zeker.

Zaterdag 28 april rijden we race 2 van het OW Cup kampioenschap in Assen.

 

Handige links OW Cup races TT Circuit Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag