Racingteam Edwin Ott motoren is vanuit Oschersleben met vier bekers terug gekomen, Cliff Kloots pakte in het ONK Supercup 1000 twee keer de overwinning en Nick Vlaar wist twee keer de punten voor de tweede plaats te veroveren in het ONK Supercup 600 en staat in het klassement weer op nummer één.

Edwin Ott vertrok woensdag 14 augustus richting het Duitse Oschersleben met de coureurs Selwin Hamden, Nick Vlaar en Cliff Kloots om daar meerdere vrije trainingen, twee kwalificaties en twee wedstrijden te rijden in de klasse ONK Supercup 600 en 1000.

De Yamaha R3 cup met de coureur Luuk de Ruiter ging richting Assen om tijdens de Gamma Racing Day twee wedstrijden te rijden.

Trainingen
Donderdag 15 augustus verliep in Oschersleben eerst nat en later in de middag droog, zodat alle soorten afstelling en banden konden worden getest, voor iedereen verliep dit voorspoedig.

Op de vrijdag stonden de twee kwalificaties en de eerste wedstrijd op het programma en het was droog dus de mannen gingen ervoor, Cliff trainde de eerste kwalificatie een 1:28.5 dit was een volle seconde sneller als Renzo van Emmerik en Danny van der Sluis. In de tweede kwalificatie deed Cliff er nog een schepje boven op en stond een 1:28.1 op de teller nog steeds acht tiende sneller als nummer twee Renzo.

De trainingen van Nick en Selwin verliepen ook mooi in de eerste training stond Nick vooraan met een 1:31.5 en Selwin op P9 met een 1:35.3 netjes.

In de tweede training deed ook Marc Buchner mee deze Duitse coureur is zeer bekend met de baan in Oschersleben dus daar kon niemand tegenop. Nick kwam op P2 terecht met een 1:30.5 wat ook weer zeven tiende sneller was als Jeroen Hilster. Selwin kon niet sneller trainen en kwam zo op de 16e start positie terecht, wat natuurlijk helemaal niet verkeerd is voor de eerste keer op de baan in Oschersleben.

In Assen ondertussen had Luuk zijn vrije training gereden wat weer even wennen was na zijn debuut op de R6 in Dijon, maar verbeterde zijn persoonlijk record op de R3 met een seconde. In de kwalificatie kon Luuk zelfs nog 2 seconden van zijn PR aanscherpen en kwam op een  10de positie terecht, wat het gat naar de concurrentie een stuk verkleinde. De tweede training voor Luuk was op zaterdag op een natte baan ook dit ging hem goed af.

Wedstrijden
Nick was beide wedstrijden goed weg in het ONK Supercup 600 en lag gelijk op de tweede positie achter Marc Buchner, na een spannende strijd kwam Nick aan het einde van de eerste wedstrijd in gevecht met Frank Nieman tot de laatste ronde was dit spannend, Nick kwam als derde over de finish op twee tiende van een seconde achter Frank. Doordat Marc Buchner zich niet had gehouden aan de regelementen moest hij zijn positie afgeven, waardoor Nick op P2 eindigde. Selwin reed een snellere tijd in de wedstrijd een 1:35.0 en kwam op P16 terecht, maar zelf niet helemaal tevreden. De tweede wedstrijd was Nick weer als snelste weg achter Marc Buchner. Nick sloeg meteen een gat naar Frank Nieman zodat die hem niet meer kon verslaan. Na een mooie wedstrijd met constant rondetijden in de 1:30 kwam Nick als tweede over de finish met een voorsprong van ruim 6 seconden op Frank. Selwin had deze wedstrijd meer plezier, hij had een mooie strijd met Robert Voogd en reed weer sneller, een 1:34.6 zat er nu in, Selwin kwam als 15e over de finish en nu zelf ook tevreden. Nick staat weer bovenaan in het kampioenschap.

De eerste wedstrijd in de ONK Supercup 1000 met Cliff ging van start tot finish op P1 met een snelste ronde van 1:28.4 met een voorsprong op Danny van der sluis met ruim 3 seconden.

De tweede wedstrijd was zowaar nog spannender Cliff lag lang op P1 maar Danny zat in zijn wiel en het was dan ook ronden achter elkaar dat ze van positie wisselde, aan het einde van de wedstijd moesten de achterblijvers voorbij gegaan worden en daar had Cliff meer voordeel dan Danny.

Wat resulteerde in wederom de overwinning, snelste ronde 1:28.3. Cliff reed ook beide wedstrijden de snelste tijd en staat bovenaan in het kampioenschap.

De wedstrijden bij de Gamma Racing Day verliepen voor Luuk ook lekker, al was het in de eerste wedstrijd gokken op welke banden, het had geregend en was nu aan het opdrogen. Maar alle coureurs gingen op de regenbanden de baan op dus dezelfde kansen, Luuk vocht om de achtste positie met een mede coureur die een paar keer Luuk probeerde uit te remmen, wat ook lukte maar daardoor wijd kwam en de aansluiting miste met de rest, Luuk kwam vervolgens in gevecht om de 12e positie welke hij won, meer zat er niet in deze wedstrijd. De laatste wedstijd was voor Luuk op zondag middag het was toen weer droog. Luuk zijn start was wat minder maar dat maakte hij al snel goed tot er iemand vlak voor hem crashte en Luuk de aansluiting en zijn ritme kwijt was en ook de kans op een goed resultaat, met een beetje geluk eindigde Luuk nu op de tiende positie, toch netjes.

De volgende wedstrijd is in Assen op zaterdag 14 september, voor Cliff in de Supercup 1000, Nick en Selwin in de Supercup 600 en Luuk weer op de R6 in de Procup 600. De toegang is gratis en iedereen is welkom om te komen kijken.

 

Handige links OW Cup Oschersleben:

Tijdschema en volledige uitslagen

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App