Wayne Tessels: Progressie in Magny Cours niet beloond

74
Wayne Tessels
Wayne Tessels | foto© actiefoto.eu

Afgelopen zondag was de voorlaatste race voor het Superstock1000 kampioenschap op het circuit van Magny-Cours. Na een lastige eerste dag werd er tijdens de kwalificatie vooruitgang geboekt. In de race was Wayne Tessels in gevecht in de groep die vocht voor de top 10, maar crashte helaas halverwege de race. Na de motor opgepakt te hebben werd de race wel gefinisht door vanaf de laatste plek terug te komen naar de 24ste plek.

Op vrijdag werd er tijdens de twee vrije trainingen vooruitgang geboekt door het team. Onder zonnige omstandigheden stond Wayne na deze trainingen op een 19de plek. Na een grondige analyse van de problemen werd er besloten om het roer voor de kwalificatie om te gooien.

Zaterdagmiddag werd de kwalificatie verreden. Helaas pakten de veranderingen aan de motor nog niet uit zoals gehoopt. Wel werd er goede progressie geboekt. Uiteindelijk stond de Kawasaki-coureur 18de getraind voor de wedstrijd.

Na een goede start was Wayne in gevecht met de groep van plaats 8 t/m 18. Na een aantal inhaalacties raakte hij echter de voorkant kwijt in de laatste sector van het circuit. Wayne pakte de motor nog wel op, maar de kans op punten was verkeken. Vanaf de laatste plek reed hij nog wel naar voren naar de 24ste plek.