Collin Veijer heeft geluk niet aan zijn zijde tijdens ETC debuut in Estoril

10
collin-veijer
Collin Veijer - Estoril | foto© Cardoso Racing

Collin Veijer heeft de eerste twee races van de Hawkers European Talent Cup, verreden in het Portugese Estoril, erop zitten. De APEX – Cardoso Racing kende weinig geluk in deze voor hem nieuwe raceklasse, hij kwam maandag twee keer ten val terwijl hij vocht voor top tien-finishes.

Vrije trainingen & kwalificaties
Tijdens de vrije trainingen wist Collin Veijer constant flinke progressie te boeken. De jonge Staphorster begon maandag dan ook met veel vertrouwen aan de kwalificatiedag. Hij wist zich tijdens de twee kwalificatietrainingen met een snelste rondetijd van 1’48.641 de twaalfde startplaats te scoren voor de twee op dinsdag te verrijden races.

Dinsdagochtend in de warm up liet hij opnieuw een goede prestatie zien en eindigde hij op een negende plaats, een resultaat dat de goede voorbereiding van het team op de eerste twee wedstrijden van het seizoen bevestigde.

Races
In de eerste race kende Veijer een goede start en kwam hij bij de eerste doorkomst op de tiende plaats rijdend door. Na de eerste ronde wist hij zich goed rond de tiende plaats te handhaven. Helaas ging het in de zesde ronde mis, de APEX – Cardoso Racing kwam in bocht negen ten val wat tevens het einde betekende van zijn optreden in deze eerste race van het seizoen.

Ondanks dit probleem begon de Nederlander gemotiveerd aan de tweede race. Veijer vocht opnieuw voor een top tien positie, maar ondanks een uitstekend tempo ging het opnieuw mis, dit keer zorgde een crash in de zevende ronde voor een vroegtijdig einde van de race.

Collin Veijer: “De start van de eerste race was vrij goed. Ik zat in de kopgroep en in de top tien, maar een paar kleine foutjes en een bijna highsider zorgden ervoor dat ik iets terugviel, de aansluiting met de kopgroep verloor en terug moest zien te komen. Dit leek aardig te lukken totdat ik opnieuw de achterkant van mijn machine kwijtraakte en dit keer een highsider niet kon voorkomen. Ik kwam hierbij zelf hard op het asfalt terecht en ik blesseerde hierbij mijn voet en heup, ik had best veel pijn maar ik moest me vervolgens wel voorbereiden op de tweede race. In deze race was mijn start iets minder goed, maar vervolgens kon ik me in het begin goed handhaven in het veld en was mijn tempo goed. Het was jammer van de tweede valpartij, het was een vreemde crash, we hadden pech.”

José Luis Cardoso (Teameigenaar): “Collin raakte gelukkig niet geblesseerd bij de twee valpartijen. Ik vind hem een zeer getalenteerd coureur, maar dit kampioenschap vraagt ook om ervaring. Aangezien het zijn eerste jaar is in dit kampioenschap is, moet hij beetje bij beetje ervaring opdoen en zich zien te verbeteren. Ik ben er zeker van dat hij het in de volgende races beter zal doen. Hij zal zijn grote potentieel hier zeker laten zien”.

Volgende week vindt de tweede ronde van het FIM CEV Repsol plaats op het circuit van Portimâo, net als de afgelopen dagen opnieuw in Portugal.

 

Handige links FIM CEV Repsol Estoril 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App