Hengelo: Bennie Streuer pakt leiding in ONK

359
team-streuer
Team Streuer - Hengelo | foto© Kees Siroo

Zonder overbodige risico’s te nemen hebben Bennie Streuer en Kevin Rousseau op het stratencircuit van Hengelo (Gld) zich verzekerd van de eerste plaats in de tussenstand van het Nederlands Kampioenschap wegrace in de zijspanklasse. Team Streuer won zondagochtend de eerste race en reed in race twee, zondagmiddag, naar een uitgekiende derde plaats. Die twee klasseringen brachten het koppel na deze openingsrace van het ONK 2019 op de eerste plaats in de totaalstand.

Vooraf liet Bennie Streuer nog weten dat hij zijn kansen op het stratencircuit, met de vele lange rechte stukken, niet hoog inschatte. De concurrentie rijdt met 1000cc machines, terwijl hijzelf met de WK-machine van 600cc deelneemt aan het ONK.In de kwalificatie ging het naar wens, zonder mechanische problemen wisten Streuer en Rousseau de vierde plaats te pakken.

Bij de start van race één, zondagochtend, maakte het duo een bliksemstart en kroop direct achter het wiel van de combinatie John Smits / Gunter Verbrugge. Na vier ronden wist Streuer ook die combinatie te passeren en zijn voorsprong uit te bouwen naar maar liefst acht seconden. Zonder probleem ging het tweetal zegevierend over de finish. “Tijdens de training heb ik lang niet op de limiet gereden en toen ik in de race prima van start kwam, heb ik rustig afgewacht waar ik Smits kon passeren. Dat was maar op één gedeelte van het circuit, de bochten nabij de molen in het laatste deel voor de finish. Daar pakte ik de eerste plek en kon die gewoon uitbouwen, zoals ik wilde”, aldus Bennie Streuer na de eerste van de twee wedstrijden.

Aan het eind van de zondagmiddag werd race twee verreden en daarin namen Streuer en Rousseau geen enkel risico. “Ik had bewust geen nieuwe banden gemonteerd, want ik wilde niet ten koste van alles op dit smalle circuit de overwinning pakken. Ik heb geen enkel risico genomen en de derde plek gepakt en daarmee de leiding in het ONK gegrepen. Daar was het mij om te doen”

De winst in race twee ging naar Streuers WK-concurrent Tim Reeves en de tweede plek was voor de verrassend sterk rijdende Assenaar Hilbert Talens met bakkenist Frank Cleays.

 

Handige links International Road Races Hengelo (GLD)

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App