NIWA Racing maakt de balans op na een zeer succesvol seizoen 2017

214
NIWA Racing

Met 2 jonge talentvolle coureurs werd er in 2017 deelgenomen aan de NK SuperCup 600 klasse te weten Glenn van Straalen uit Hoogkarspel en Guus Boes uit Oosthuizen.

Afgelopen weekend waren de laatste 2 races voor beide coureurs zeer succesvol verlopen met 2x de winst voor Glenn en een 7e plek voor Guus in de 2e race met een mooi pr. Een perfecte afsluiter voor het NIWA Racing-team van het raceseizoen 2017 wat in de boeken gaat als uniek en zeer succesvol. Er waren vooral veel hoogtepunten te beleven met prima resultaten en geen enkele valpartij!







Het NIWA Racing-team heeft er nu 7 seizoenen achtereen opzitten in de nationale wegrace-sport, met de SUZUKI GSX-R600 is er begonnen met Rob Hartog in de Talent-cup 600 in 2011. In 2012 werd de KNMV-Cup gewonnen en zelfs in 2014 het ONK SS600 kampioenschap! In die tussentijd waren er diverse jonge coureurs die zich aansloten bij het NIWA-team, talenten zoals Jordy de Jonge, Martijn Polinder en niet te vergeten Jerry Duits uit Barneveld een echte klasbak die net niet de roem kreeg die hij verdiende.

Door nu wederom de titel te hebben behaald is er eigenlijk niet zoveel meer te wensen voor Nico Wagenaar als eigenaar van NIWA Racing. “Beter wordt het niet”?…..waar tot 2014 nog de familie Hartog op unieke wijze de circuit activiteiten regelde voor het Team, werd er daarna met een volledig eigen bezetting gewerkt inclusief monteurs en begeleiding. Een prachtige ervaring wederom vooral het afgelopen jaar op de snelle Suzuki GSX-R600 motoren.

Om een verdere liefst hogere stap te maken is er behoorlijk veel budget nodig om bijvoorbeeld in het EK te gaan rijden. NIWA Racing kan putten uit een aantal zeer trouwe sponsoren maar een startplek in een dergelijke competitie is een eerste vereiste, daar kom je niet zomaar tussen wat meteen het probleem ook aangeeft. Het liefst wil NIWA Racing weer iets kunnen betekenen voor Guus Boes en zeker Glenn van Straalen in 2018 maar daar staan nu mensen aan te trekken ………het team wacht af.

Ook volgend jaar in 2018 zal er zeker weer geracet worden, het is nu even kijken voor NIWA Racing op wat voor niveau. Er liggen een aantal opties open waar goed naar gekeken gaat worden, stoppen komt daar vooralsnog niet in voor. Jong talent is altijd welkom!!

 

Handige links OW cup finale 14-10-2017 Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag