Tweede plaats voor Benro Racing tijdens thuisraces in Zolder

14
tom-toparis
Tom Toparis - Zolder | foto© Damon Teerink

Tom Toparis scoorde een knappe tweede plaats na een gevecht voor de winst in de eerste Supersport wedstrijd tijdens het thuisevenement van Benro Racing op het circuit van Zolder. Milan Merckelbagh finishte als dertiende. De tweede race werd vanwege een te groot oliespoor afgelast.

De IDM ronde op het circuit van Zolder was de thuisrace van Benro Racing en Milan Merckelbagh. Tom Toparis liet ook op dit Belgische circuit zien dat hij tot de snelste coureurs van het IDM Supersport veld behoort. Toparis was tweede na de kwalificaties en kwam slechts 0.014 seconde tekort voor de pole position. In de eerste wedstrijd vocht Toparis met Max Enderlein voor de winst. De Australiër reed lang in tweede positie, maar ging in het laatste deel van de race in de aanval. Toparis pakte een aantal keer de leiding, maar Enderlein kwam telkens terug. Het tweetal kwam naast elkaar op de laatste chicane af, waarbij het voorwiel van Toparis bijna onderuit schoof bij het remmen en zo moest hij genoegen nemen met een tweede plaats.

Milan Merckelbagh had nog niet eerder met de Yamaha R6 op het circuit van Zolder gereden. Tijdens de trainingen werkte de 18-jarige coureur aan het verbeteren van zijn ritme en kwalificeerde hij zich als zeventiende voor de wedstrijden. Merckelbagh had een goede start in de eerste race, die hem uiteindelijk een dertiende plaats opleverde in de einduitslag. Zondag was er een grote groep mensen op de sponsordag van Benro Racing en Merckelbagh afgekomen, maar helaas werd er geen race verreden. Er was een te groot oliespoor ontstaan door een race voor de IDM Supersport, waardoor het niet veilig was om te gaan racen. Nu gaat Benro Racing zich opmaken voor de vierde ronde van het IDM Supersport kampioenschap die van 26 t/m 28 juli wordt gehouden op het circuit van Schleiz, waar Toparis als de nummer twee van het kampioenschap naartoe gaat.

Tom Toparis:We hebben een goed weekend gehad. Ik had slechts één keer hier gereden voordat we aan het weekend begonnen, maar we stonden er gelijk goed bij. We hebben goed werk geleverd met de tweede tijd in de kwalificatie en ik was zo dichtbij de pole. We hadden een goed plan in de eerste race. Max (Enderlein) en ik hadden een mooi gevecht en we passeerden elkaar meerdere malen. Ik maakte een foutje in de laatste ronde en werd zo tweede. Het was de thuisrace van het team, dus het was goed om op het podium te staan. De tweede race werd gecancelled en ik denk dat dit de beste keuze was, want het was niet veilig genoeg om te racen.’

Milan Merckelbagh: ‘Ik reed voor de eerste keer met de Supersport 600 op Zolder, dus dat was even wennen. Tijdens de vrije trainingen ging het steeds iets beter, maar ik was niet helemaal tevreden over mijn kwalificatie. Ik had graag iets verder naar voren gestaan. In de race wist ik mijn tempo wel te verbeteren en ik haakte lang aan bij een goed groepje. Ik had wel gehoopt op een iets beter resultaat en dit had ik graag willen behalen in de tweede race. Erg jammer dat die niet doorging, ook voor alle mensen die kwamen kijken. Ik wil mijn sponsoren, de mensen die zijn komen kijken en het team bedanken! In Schleiz gaan we er weer voor!’

 

Handige links IDM Zolder 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App