Milan Merckelbagh (17) uit Heerlen zal in het komende seizoen op een Yamaha YZF-R3 met Benro Racing uit Venlo in het prestigieuze Internationale Deutsche Meisterschaft für Motorräder (IDM) aantreden. Doel van zowel coureur als team is te groeien binnen dit Duitse kampioenschap, om zo in 2019 de stap naar het WK Supersport 300 te kunnen maken.

Milan Merckelbagh is als jong Limburgs talent al zeer ervaren in de motorsport, al begon hij in een andere discipline, namelijk Supermoto. In 2015 stapte hij over naar het motorracen op de grote circuits in de KTM 390 Cup, waarin hij direct als zeer aansprekende resultaten liet zien. Hoogtepunt in deze klasse was een zeer verdiende podiumplaats in de KTM RC390 World Finals race op het Spaanse circuit van Jerez de la Fronteira, het officieuze wereldkampioenschap. Door botte pech zaten een paar crashes zijn overduidelijk aanwezige racetalent soms in de weg, maar dat de snelheid erin zit liet hij al met verschillende podiumplaatsen zien.

Milan zal in 2018 met Benro Racing ondersteund worden door Yamaha Motor Nederland, eerste doel is nu aan de -voor hem nieuwe- 300cc Yamaha YZF-R3 te wennen, waarvoor al een aantal Spaanse trainingssessies gepland staan. Zijn teamgenoot wordt de al eerder gepresenteerde Amersfoorter Vasco van der Valk (18), die in de Supersport 600 klasse zal rijden.

Milan Merckelbagh over zijn nieuwe uitdaging: “Hoe gaaf is dat! Ik ben echt heel blij met deze stap, naar een ervaren, professioneel team met officiële ondersteuning van Yamaha. Ik weet dat de YZF-R3 snel is, dat hebben ze in het wereldkampioenschap al bewezen, ik heb er dan ook enorme zin in om daarmee te mogen rijden. Mijn doel is voor komend seizoen een vaste waarde op het podium te worden, zonder de pech van de afgelopen jaren moet dat absoluut gaan lukken!”

Over Benro Racing
Benro Racing is het team van de jonge Venlose ondernemer Sraar van Rens. Na een aantal jaren in het IDM is er nu de ambitie om samen met Yamaha Motor en Nederlandse coureurs door te stoten richting EK/WK Supersport, zodat er een reële route voor jonge Nederlandse motorcoureurs richting de wereldtop ontstaat. Hoofdsponsor is Benro, leverancier van hoogwaardige producten voor de fotografie- en videomarkt.

Sraar van Rens:“Wat een prachtige teamsamenstelling hebben we met de komst van Milan. Samen gaan we aan de slag om zijn enorme talent te polijsten; dat hij snel is heeft al meerdere malen heel duidelijk bewezen, nu gaan we werken aan iets meer regelmaat. We hebben een professionele crew met zeer ervaren monteurs en data-engineer, terwijl we alle faciliteiten ook goed voor elkaar hebben. In deze stabiele omgeving kunnen onze jonge talenten groeien naar het topniveau, waar we tot nu toe te weinig Nederlandse rijders hebben kunnen zien optreden. Als Limburgs team ben ik blij met een Limburgse rijder, dit is goed voor de Limburgse topsport.”