De laatste race in de IDM Supersport 600 klasse eindigde zondagmiddag in Hockenheim in een overwinning voor Kevin Wahr. Thomas Gradinger en Max Enderlein mochten mee naar het podium. Vasco van der Valk sloot zijn eerste IDM seizoen af met een verdienstelijke vierde plaats.

Vanaf de start onstond er een kopgroep met de vier in de aanhef genoemde rijders. Wahr gaf daarbij het tempo aan en hield dat behoorlijk strak. Halverwege de race moest Vasco van der Valk als eerste langzaam maar zeker lossen en even later onderging Max Enderlein datzelfde lot.

Wahr en Gradinger maakten er tot aan de finish een spannende wedstrijd van waarbij Wahr zijn Oostenrijkse concurrent tot op de meet nipt achter zich wist te houden. Max Enderlein finishte op drie seconden als derde en weer drie seconden daarachter sloot Vasco van der Valk het seizoen af met een vierde plaats.

Daniel Rubin reed naar de vijfde plaats gevolgd door Manou Antweiler en Marc Buchner. De laatste moest deze race, vanwege een regelovertreding bij de herstart van de eerste race op zaterdag, achteraan beginnen. De Belg Arne de Wintere sloot het seizoen af met een veertiende plaats.

 

Handige links IDM Hockenheim:

Tijdschema en volledige uitslagen
Live Timing
Fotoverslag